Почина всеотдайният треньор по ски скок Методи Савчов (71 г).

...
Почина всеотдайният треньор по ски скок Методи Савчов (71 г).
Коментари Харесай

Почина наш легендарен треньор

Почина всеотдайният треньор по ски скок Методи Савчов (71 г). Той е едно от доказателствата, че по-значимите ни триумфи в зимните спортове са плод не на, а макар изискванията ни за подготовка, които са несравними с тези в чужбина. И съумя да сътвори скачачи, донесли за България 2 пъти Европейската купа: Владимир Брейчев-1984 и Валентин Божичков-1986 година И то единствено с една, най-малката от формалните, 70-метрова (вече несъществуваща) шанца в Боровец. Факт, който мнозина задгранични експерти отказваха да приемат… Такова или сходно е съотношението „ условия-успехи “ и при алпийците, бегачите и сноубордистите, както и в биатлона, фигурното пързаляне и шортрека.

На тази основа по-релефно става видно голямото значение на всеотдайността в треньорското занятие, която при Методи Савчов граничеше с апостолска неизбежност. Защото и след огромните Брейчев и Божичков, той продължи и продължаваше до сетните си дни да търси, открива и работи по основаването на техни наследници. И освен. А да бъде и мотор на активността за поддържането на, най-малко, двете, не шанци, а единствено скочища в Самоков: едното напълно детско, а другото до към 20-ина м.

Е, по какъв начин да имат вяра сътрудниците на Савчов в чужбина, че единствено с една шанца (и то когато я имаше) може да се изградят двама носители на Европейската купа?...

Светла му памет!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР