Почина великолепният пловдивски живописец Георги Симов. Отиде си без време,

...
Почина великолепният пловдивски живописец Георги Симов. Отиде си без време,
Коментари Харесай

Отиде си пловдивският художник Георги Симов

Почина превъзходният пловдивски живописец Георги Симов.

Отиде си без време, откакто две седмици беше в кома. Пловдивската и българската просвета изгубиха един неповторим гений с ослепителен нюанс в картините си, несдържан, деятелен и провокативен.



Георги Симов е роден на 25.04.1950 година в Пловдив. Член е на Дружеството на пловдивските художници към СБХ. Художник с блестящо изразен гений и нюх за звук и цвят. Един от дребното художници в България, способни да употребяват доста цветове в дадена картина, без тя да се трансформира в пъстрота. Стилистиката му е ориентирана към експресионистичната нереална живопис с особена конструкция на изображението, дължаща се на характерната авторска техника. Доминират творбите с еротична, асоциативна и екологична тематики, а в последните години - пейзажи и натюрморти. Участвал е в редица районни, национални и интернационалните изложения и изяви. / TrafficNews.bg 



 

georgesimov.eu

Георги Симов е роден на 25.04.1950 година в гр.Пловдив. Член е на Дружеството на пловдивските художници към СБХ. Художник с блестящо изразен гений и нюх за звук и цвят. Един от дребното художници в България, способни да употребяват доста цветове в дадена картина, без тя да се трансформира в пъстрота. Стилистиката му е ориентирана към експресионистичната нереална живопис с особена конструкция на изображението, дължаща се на характерната авторска техника. Доминират творбите с еротична, асоциативна и екологична тематики, а в последните години - пейзажи и натюрморти. Участвал е в редица районни, национални и интернационалните изложения и изяви.

Биенале Кианчано 2011, Италия е още едно самопризнание за неповторимия гений на Георги Симов. Оценката на Европейската Конфедерация на Арт Критиците – Втора Награда за Живопис, го слага измежду най-интересните модерни художници на този интернационален конгрес.

Някои от творбите на Георги Симов са благосъстоятелност на частни колекционери в Съединени американски щати, Англия, Франция, Италия, Германия, Испания, Люксембург, Австрия, Швейцария, Белгия, Швеция, Япония и Австралия.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР