Почина великолепният пловдивски живописец Георги Симов. Отиде си без време,

Почина великолепният пловдивски живописец Георги Симов. Отиде си без време, ...

Отиде си пловдивският художник Георги Симов.Почина великолепният пловдивски живописец Георги Симов.

Отиде си без време, след като две седмици беше в кома. Пловдивската и българската култура загубиха един уникален талант с ярък колорит в картините си, необуздан, енергичен и провокативен.Георги Симов е роден на 25.04.1950 г. в Пловдив. Член е на Дружеството на пловдивските художници към СБХ. Художник с ярко изразен талант и усет за тон и цвят. Един от малкото художници в България, способни да използват много цветове в дадена картина, без тя да се превърне в шарения. Стилистиката му е насочена към експресионистичната абстрактна живопис с особена структура на изображението, дължаща се на специфичната авторска техника. Доминират творбите с еротична, асоциативна и екологична теми, а в последните години - пейзажи и натюрморти. Участвал е в редица регионални, национални и международни изложби и изяви. / TrafficNews.bg  

georgesimov.eu

Георги Симов е роден на 25.04.1950 г. в гр.Пловдив. Член е на Дружеството на пловдивските художници към СБХ. Художник с ярко изразен талант и усет за тон и цвят. Един от малкото художници в България, способни да използват много цветове в дадена картина, без тя да се превърне в шарения. Стилистиката му е насочена към експресионистичната абстрактна живопис с особена структура на изображението, дължаща се на специфичната авторска техника. Доминират творбите с еротична, асоциативна и екологична теми, а в последните години - пейзажи и натюрморти. Участвал е в редица регионални, национални и международни изложби и изяви.

Биенале Кианчано 2011, Италия е още едно признание за уникалния талант на Георги Симов. Оценката на Европейската Конфедерация на Арт Критиците – Втора Награда за Живопис, го поставя сред най-интересните съвременни художници на този международен форум.

Някои от творбите на Георги Симов са собственост на частни колекционери в САЩ, Великобритания, Франция, Италия, Германия, Испания, Люксембург, Австрия, Швейцария, Белгия, Швеция, Япония и Австралия.

 

 

 

Източник: petel.bg