Почина уважаваният и обичан дългогодишен преподавател в Центъра по хуманитарни

...
Почина уважаваният и обичан дългогодишен преподавател в Центъра по хуманитарни
Коментари Харесай

Скръбна вест! България плаче: Почина обичан преподавател от Бургаския свободен университет

Почина уважаваният и обичан дълготраен учител в Центъра по филантропични науки на Бургаския свободен университет Доц. доктор Юрий Илин. Новината за кончината му оповестиха негови сътрудници от университета в Бургас, съобщи Флагман.бг.

Академичното управление на Бургаския свободен университет се причислява към скръбта и изрича откровени съболезнования на фамилията на доцент доктор Юрий Илин.

Неговият професионален път в БСУ като учител по немски език стартира през далечната 1991 година. Тогава е назначен и за началник Катедра „ Чужди езици “.

През 1998 година доцент Илин става координатор по западноевропейски езици, литература и просвета към Филологическия факултет, а две години по-късно – програмен координатор на Програмен съвет „ Приложна филология “ към Центъра по филантропични науки. Доц. доктор Юрий Илин интензивно взе участие в основаването и одобряването на Бургаския свободен университет и в превръщането му в един от авторитетните образователни центрове в страната.

Като член на Академичния съвет и на Общото заседание той нееднократно е доказвал своята високоотговорна гражданска позиция, резистентност и праволинейност при превъзмогване на компликациите, съпътстващи развиването на БСУ. Носител е на юбилейния почетен знак на Бургаския свободен университет по отношение на 20-годишнината от основаването на университета. Колегите и студентите му ще го помнят като високо ерудиран учител, извънредно честен и правилен сътрудник, заслужен и добър човек с висок морал, със светла душа и с положително сърце.

Академичното управление на Бургаския свободен университет, деканското управление на Центъра по филантропични науки и чиновниците на БСУ се причисляват към скръбта на фамилията на доцент доктор Юрий Илин!

Поклонението пред тленните остатъци на доцент доктор Юрий Илин ще се състои през днешния ден, 16 септември, от 16.30 часа в храма „ Св. Иван Рилски “ – Бургас.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР