Почина уважаван преподавател от Природо-математическата гимназия във Враца, съобщиха от

...
Почина уважаван преподавател от Природо-математическата гимназия във Враца, съобщиха от
Коментари Харесай

Скръбна вест! Почина известeн учител от Враца /снимка/

Почина почитан учител от Природо-математическата гимназия във Враца, оповестиха от образователното заведение.
Вчера, дългогодишният преподавател Милка Балева, е изгубила борбата с тежко раково заболяване.
Тя е издъхнала на 76-годишна възраст. От ПМГ "Иван Ценов " изпратиха съболезнователно писмо до медиите.
Ето какво гласи то:

"УВАЖАЕМИ ОПЕЧАЛЕНИ,
От името на управлението и колектива на Профилирана природо-математическа гимназия „ Акад. Иван Ценов “ изричам най-искрени съболезнования за тежката Ви загуба!
В лицето на госпожа Милка Балева ние изгубихме почитан и обичан сътрудник, преподавател и другар. Много може да се каже за достойния ѝ витален път и професионална отдаденост към физическата просвета, учениците и учебното заведение, което бе за нея освен специалност, а задача и метод на живот.
Ние загубихме един извънреден преподавател и човек, който образоваше, възпитаваше у своите възпитаници обич към физиката и ги въодушевяваше да продължат развиването си в областта на науката. Госпожа Балева е основала кръжок по физика към Математическа гимназия, съдействала е за одобряване на профилираното образование и е осъщестявала връзки с Физическия факултет на Софийския университет. Нейни възпитаници през годините са носители на високи оценки по физика от национални и интернационалните олимпиади и надпревари. През годините госпожа Балева е уредник на голям брой научни срещи и конференции. Осъществявяла е методическа поддръжка и на доста млади учители.
Признание за всеотдайния ѝ труд е удостояването с Почетно звание „ Старши преподавател “ и медали за дейна социална активност.
Със своя живот и активност госпожа Милка Балева е дала висок принос за развиването и издигането престижа и престижа на Математическа гимназия - Враца ".

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР