Почина търговецът на антики и писател Форест Фен, който се

...
Почина търговецът на антики и писател Форест Фен, който се
Коментари Харесай

Почина милионерът, вдъхновил стотици хиляди да търсят скрито съкровище

Почина търговецът на антики и публицист Форест Фен, който се популяризира с това, че зарови сандък със злато и скъпоценности и накара стотици хиляди хора да го търсят години наред, заяви Асошиейтед прес. Фен бе на 90 години. Той е умрял в понеделник от естествена гибел в дома си в Санта Фе, Ню Мексико.

 В Съединени американски щати откриха сандъче със злато за над $1 млн. с криптирано в 24 стиха местонахождение Виж още

През юни Фен разгласи, че съкровището му е намерено в щата Уайоминг от човек, чието име не заяви. То бе прикрито преди 10 години в Скалистите планини и милионерът даде насоки за мястото в поема, която разгласява в автобиографията си през 2010 година

Фен разказваше, че е близо десетилетие е опаковал и разопаковал бронзовия сандък , в който добавял редки златни монети и кюлчета. В ковчежето поставил скотски фигурки от доколумбова Америка, праисторически " огледала " от полирано злато, антични китайски статуетки от кехлибар и антични бижута с рубини и смарагди.

Търговецът на антики постоянно обясняваше, че е скрил съкровището, с цел да накара хората да влязат надълбоко измежду природата и с цел да им даде късмет да преживеят старомодно премеждие в гонене на благосъстояние .

Издирването на имането се трансформира в нещо като фетиш - доста хора напуснаха работа и се посветиха на издирването му. Други пък похарчиха спестяванията си, с цел да провеждат експедиции. Полицията в Ню Мексико и други щати призоваваше Фен да приключи акцията, тъй като хората се излагаха на риск в търсене на съкровището. Но Фен не го стори с аргумента, че би било незаслужено към тези, които към този момент са вложили време, сила и средства в издирването.

Той се опита да стесни параметрите на търсене, като повтаряше, че 18-килограмовото сандъче не е на рисково място, на което един възрастен мъж не би могъл да стигне самичък. Но мнозина пренебрегваха това напътствие и се впускаха в рискови преходи.

След като разгласи, че съкровището е намерено, Фен призна, че изпитва смесени усеща и че е малко печален, задето търсенето към този момент е завършило.

" Поздравявам хилядите хора, които участваха в издирването и се надявам, че ще продължат да преследват фантазиите си с други открития ", написа той на уеб страницата си.



Фен взема решение да стартира предизвикването , откакто е диагностициран с рак и лекарите планували, че ще живее още няколко години.

Израства в Темпъл, Тексас, където татко му е шеф на учебно заведение. Семейството прекарва летните ваканции в националиня парк Йелоустоун, където Форест и брат му се отдават на експедиции и завършения. Фен служи съвсем две десетилетия във военновъздушните сили на Съединени американски щати, бил е военен водач във войната във Виетнам. След като се връща, със брачната половинка и двете си дъщери заживяват в Санта Фе, където той скоро се трансформира в известна персона измежду локалния хайлайф и сполучлив притежател на изложба.

Като търговец на изкуство, той постоянно е хазаин на известни персони в галерията и в дома си - посреща Джаки Кенеди Онасис, Сам Шепард, Джесика Ланг, Майкъл Дъглас. Дори и след осемдесетата си годишнина продължава да провежда блестящи празненства.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР