Почина сибирската тигрица Шели, една от любимките на Столичния зоопарк.С

...
Почина сибирската тигрица Шели, една от любимките на Столичния зоопарк.С
Коментари Харесай

Почина сибирската тигрица Шели, една от любимките на Столичния зоопарк

Почина сибирската тигрица Шели, една от любимките на Столичния зоопарк.

„ С огромна горест ви оповестяваме, че тази седмица, на 19 годишна възраст, ни напусна нашата сибирска тигрица Шели “, написаха на страницата си във Facebook от зоологическата градина 

Шели е родена в Чехия, а зоопаркът в столицата става неин дом през 2006 година, когато е на 9-месечна възраст.

„ Между тигърчето и неговите гледачи, които са неразделно до него, бързо се построява мощна прочувствена връзка. С благият си и палав манталитет, просветеност и хубост, Шели бързо става всеобща фаворитка както на екипа на зоопарка, по този начин и на посетителите. Като сибирски тигър, неприятното или студено време не я плашеха, а в противен случай. Тя можеше да бъде следена от посетителите в обширното си външно заграждение и в дъжд, и в сняг “, споделят от зоопарка. 

През месец януари тази година беше направена ехография и проучвания, които демонстрираха, че са на разположение бъбречни проблеми. Веднага беше подхванато лекуване. Въпреки предписаните лекарства, напредналата възраст оказа въздействие . Състоянието на животното последните дни се утежни и Шели ни напусна. Силната връзка сред нея и гледачът ѝ Мария Тереза, остана до дъно.

Шели беше дипломат на своя тип в зоопарка. Нейните диви събратя са застрашени от изгубване. През последните 100 години, популацията на дивите тигри е намаляла с към 90%. Основна причина по тази причина е бракониерството.

Винаги ще те обичаме, блага Шели! “, сбогуват се чиновниците на столичната зоологическа градина. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР