Почина режисьорът и дългогодишен директор на Драматичен театър Адриана Будевска

...
Почина режисьорът и дългогодишен директор на Драматичен театър Адриана Будевска
Коментари Харесай

Почина режисьорът на “Чичовци” и “Големанов” Борислав Чакринов

Почина режисьорът и дълготраен шеф на Драматичен спектакъл " Адриана Будевска " в Бургас - Борислав Чакринов, на 63-годишна възраст, оповестиха от екипа на театъра. Той остава в историята на българския спектакъл с неповторими постановки и креативен принос.

Кметът на град Бургас Димитър Николов изрази съболезнованията си във Facebook, описвайки Чакринов като незабравима персона, огромен другар и експерт.

В своя пост Николов показа, че градът губи освен извънреден сценичен дейци, само че и другар, чийто усмивката и приземяващо другарство ще липсват.

Чакринов оставя незабравима диря в българския спектакъл с редица спектакли, измежду които " Кралят умира ", " Смъртта на комерсиалния пасажер ", " Бащата ", " Двамата веронци ", " Както ви харесва " и доста други. Той приключва ВИТИЗ " Кръстьо Сарафов " през 1985 година, компетентност театрална постановка, и стартира сполучливата си кариера в Драматичен спектакъл " Стефан Киров " в Сливен. През 1998 година става режисьор в Драматичен спектакъл " Адриана Будевска " в Бургас, където поема и управлението.

Чакринов освен слага над 120 спектакъла на български подиуми, само че и бива канен за режисуране в Русия, като постановките му са уважавани в градовете Москва, Санкт Петербург и Саратов. През 1999 година той инициира Международния сценичен фестивал " На брега ", който става емблема на културния живот в Бургас.

Борислав Чакринов е роден на 25 януари 1961 година в град Плевен. Със загубата му българският спектакъл губи освен надарен създател, само че и лоялен справочник в света на изкуството. Съболезнованията на обществото са отправени към фамилията и сътрудниците на умрелия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР