Почина проф. Д-р Стайко Спиридонов. Трагичната вест съобщиха във фейсбук

...
Почина проф. Д-р Стайко Спиридонов. Трагичната вест съобщиха във фейсбук
Коментари Харесай

Пазарджик изгуби още един голям лекар

Почина проф. Д-р Стайко Спиридонов. Трагичната новина оповестиха във фейсбук групата си сътрудниците му от болница „ Хигия “, която той сътвори и управлява досега.

Поклонението пред проф. Спиридонов ще се състои през днешния ден, 25 януари, от 14,00 часа на Гробищния парк в Пазарджик.

В паметта на пазарджиклии той ще остане като един от огромните лекари и индивиди.

Кой е проф. Спиридонов? Човек с богата биография, оставил дълбока следа в българското опазване на здравето.

Завършва Медицинска академия-София. Специализирал е „ Обща хирургия ” и „ Естетична хирургия ”. Има специализации по пластично-естетична и реконструктивна хирургия в чужбина.

През 1991 година проф. Стайко Спиридонов основава първото лечебно заведение с частна благосъстоятелност в България и Източна Европа - Медицински комплекс „ Хигия “ и е негов изпълнителен шеф до през днешния ден.

Проф. Спиридонов е „ Магистър “ по специалността „ Обществено здраве и здравен мениджмънт “. През 2011 година придобива научното звание доцент, а от 2018 година е с професорска купа.

Участвал е в създаването на план “Рамки на частната здравна процедура в България ” по стратегия ФАР към Министерство на здравеопазването и Български лекарски съюз. Инициатор и вносител е и на план на закон за промени в Закона за съсловните организации, уредник е и на няколко кръгли маси и полемики, свързани с промените в българското опазване на здравето.

Присъждани са му редица оценки за принос в развиването на БЛС и българското опазване на здравето.

Изказваме съболезнования на фамилията, околните и сътрудниците на проф. Спиридонов!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР