Почина нашият дългогодишен, обичан и уважаван колега Георги Василски. Въпреки

...
Почина нашият дългогодишен, обичан и уважаван колега Георги Василски. Въпреки
Коментари Харесай

Почина нашият колега Георги Василски



Почина нашият дълготраен, обичан и почитан сътрудник Георги Василски. Въпреки тежката болест, до последния миг той беше извънредно креативен деен.

Дълги години той беше шеф и основен редактор на стратегия " Христо Ботев ". Като сътрудник на БНР, той познаваше надълбоко бита и проблемите на българското малцинство в северната ни съседка, Бесарабия и Молдова.   

През 2017 година беше номиниран за Голямата премия " Сирак Скитник " - за важен принос в развиването на Българското национално радио:

" Радиото е една странна специалност – става въпрос за индивида, който е зад микрофона. Той работи на сляпо – мисли, че го слушат всички, а може да не го слуша и никой. Така че оттова нататък това е границата сред неговата самодисциплината, най-общо казано, а и в случай че щете самоуважението и уважението на хората, които го слушат и които вероятно го слушат. Така че странността на тази специалност я прави може би безконечна! ", споделя Жоро в изявление за предаването " Нашия ден " на стратегия Христо Ботев.

Поклон пред паметта му!
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР