Почина Мира Бозева - водещ в БНТ, сценарист и редактор

...
Почина Мира Бозева - водещ в БНТ, сценарист и редактор
Коментари Харесай

Внезапно почина известна журналистка от БНТ

 Почина Мира Бозева - водещ в Българска национална телевизия, сценарист и редактор на телевизионни стратегии и документални филми в региона на националната и международна просвета и науката. Тя е един от основателите и дълготраен редактор на единствения ефирен конгрес за литература и книжна просвета " Библиотеката ". Автор на голям брой документални филми. Преподавател е в Софийския Университет. Поклонението ще бъде в неделя, 30 юни, от 13:30 в столичния храм " Преображение Господне ", осведоми Българска национална телевизия.

Заедно с режисьора Камен Костов основава телевизионния портрет на Живка Клинкова - едно от непознатите имена в европейската музикална история, минала пътя от фолклора до операта и притежател на папска грамота.

Мира Бозева е редактор на кино лентата, отдаден на 80-тата годишнина на БНР " Олово против слово ", в който употребява голямото благосъстояние на телевизионния списък и илюстрира историята на националното радио.

Мира Бозева е ученик на Френската езикова гимназия " Алфонс дьо Ламартин " в София и на Московския държавен университет.

Богатата просвета и професионални знания предава на своите студенти от СУ " Св. Климеnт Охридски ", където преподава " Онлайн публицистика ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР