Почина китаристът на соул певицата Арета Франклин, Джими Джонсън, съобщи

...
Почина китаристът на соул певицата Арета Франклин, Джими Джонсън, съобщи
Коментари Харесай

Почина китаристът на Арета Франклин

Почина китаристът на соул певицата Арета Франклин, Джими Джонсън, заяви Гардиан. Информацията за гибелта на музиканта бе доказана пред публицисти от неговия наследник.
Продуцентът и музикантът умря на 76-годишна възраст. Причините за гибелта на Джонсън са незнайни. Датата и мястото на прощаване с китариста не се оповестяват.
Той стартира музикалната си кариера през 60-те години като помощник на продуцента Рик Хол. Решението на Джонсън да стане музикант е повлияно от рокера Чък Бери. След като основава звукозаписното студио „ Muscle Shoals “, той продуцира актьори като Кони Франсис и „ Amazing Rhythm Aces “.
Джонсън е взел участие като китарист в доста албуми на Арета Франклин. През 2008 година списание „ Ролинг Стоун “ й присъди купата на най-легендарната певица в историята. Джонсън записва своя партия за песента „ Respect “, която тя издава през 1967г.
Джими Джонсън си сътрудничи с реализатори като Боби Уомак, Боз Скагс, Лулу, и е звукорежисьор при основаването на песните на Джордж Майкъл „ Don’t Know My Love “, на Боби Браун „ Sugar “ и „ You Gotta Move “ на „ Ролинг Стоунс “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР