Почина журналистът Георги ВасилскиВ петък, 21 септември 2018 г. на

...
Почина журналистът Георги ВасилскиВ петък, 21 септември 2018 г. на
Коментари Харесай

Почина журналистът Георги Василски

Почина журналистът Георги Василски
В петък, 21 септември 2018 година на 64 години в дома си умря нашият безценен сътрудник Георги Василски. Болестта дълго време не успяваше да го пречупи физически, само че въпреки всичко съумя да ни го отнеме и да изпрати вечно радостната му душа в небесните селения.

Съдбата на Георги Василски е обвързвана с Българското национално радио и стратегия “Христо Ботев ” – кореспондент и редактор през 80-те години на предишния век, основен секретар на БНР, шеф на програмата през 90-те, сътрудник на радиото в Букурещ, основен редактор през последните години от живота си.

Едва ли е имало сходен случай на толкоз обичан радиошеф, притежаващ естествено състрадание и съпричастие към развиването и проблемите на сътрудниците си – професионални, битови, човешки!

Георги Василски бе многостранен радио-човек с богата журналистическа просвета: журналист с тъничък нюх за обществените проблеми от всекидневието в публицистичната коментарна графа “300 секунди ”; драматург, подигравателен стихотворец и шеговит белетрист с няколко издадени книги; проницателен и занимателен в сатиричните излъчвания на редакция “Хумор и ирония ”. Самоироничен в държанието си, опознаването на незнайните страници от националната ни история се трансформира в “професионално занимание ” през последното десетилетие от живота му. Със същото бликащо чувсто за комизъм той възприемаше болестта си, пред което нито за момент не мигна уплашено или самосъжалително. Обичаше живота и животът го обичаше, тъй като бе сбъднат в специалността и в житието си мъж - с доста, доста другари в цяла България!

В стратегия „ Христо Ботев “ Жоро бе личността, която с опита и реализма си намираше излаз от всяка зародила проблематична обстановка. Авторитетен, неотразим, ухилен – по този начин ще го запомним, пишат публицистите в уеб страницата на БНР.

Поклон пред паметта му! /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР