Почина известният столичен адвокат Петър Китанов. От 2012 г. до

...
Почина известният столичен адвокат Петър Китанов. От 2012 г. до
Коментари Харесай

Отиде си известният столичен адвокат Петър Китанов

Почина известният столичен юрист Петър Китанов. От 2012 година до 2017 година той беше ръководител на Coфийcĸaта aдвoĸaтcĸa ĸoлeгия, оповестява Труд.
Петър Китанов е роден през 1957 година Завършва Юридическия факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ и е юрист от 1984 година Тази специалност за него е наследствена – той е наследник на известния Иван Китанов – столичен юрист с над 45-годишна процедура.
Петър Китанов се явява по едни от най-тежките наказателни каузи. След негова блестяща защита по делото „ Минасян “ в края на 90-те години се стигна до промени в Наказателния кодекс и разширение и на рамките на. Адвокатската специалност за него е наследствена, той е наследник на огромния български юрист Ивaн Kитaнoв.
Вчера от Софийската адвокатска гилдия припомниха, че с изключение на като ръководител Петър Китанов е избиран неведнъж и за дисциплинарен арбитър. Бил е и ръководител на Висшия дисциплинарен (2001 г.-2004 г.) и на Дисциплинарния съд при САК (2006 г.-2010 г.). През 1997 година юрист Китанов е награден с почетен знак на колегията, а през 2007 година с почетен плакет Advocatus miles.
Поклон пред паметта му!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР