Почина известната телевизионна режисьорка, сценарист и журналист Нушка Григорова, която

...
Почина известната телевизионна режисьорка, сценарист и журналист Нушка Григорова, която
Коментари Харесай

Почина известна режисьорка в БНТ, прочула се като момичето от снимката с Георги Димитров

 Почина известната телевизионна режисьорка, сценарист и публицист Нушка Григорова, която като дете е била в обятията на Георги Димитров. Скръбната новина заяви на Facebook страницата си журналистът Лозан Такев. На 15 юли тя трябваше да навърши 81 години.

Нушка Григорова е дълготраен чиновник на Българска национална телевизия. Тя е приключила актьорско майсторство, а след това и постановка. Възпитаничка е на именитите Боян Дановски и Желчо Мандаджиев. Кореспондент е била на Българската националната телевизия в Москва. Телевизионният ѝ дебют е в сериала " На всеки километър ".

В историческите архиви Нушка Григорова остава със фотографията на Георги Димитров, в която той я държи на ръце като момиченце, тогава хористка в " Бодра промяна ". Това се е случило през 1946 година във Военния клуб.

Ето какво разказваше приживе самата Нушка Григорова:

" Димитров имаше среща с партизани и ятаци. Изнесен бе концерт с известни актьори. Малко преди началото батко Владимир Бонев ме заведе зад кулисите и сподели: това дете би трябвало да рецитира. Отговориха му, че това не е концерт за деца, той се ядоса. По едно време ме оповестиха на сцената. След рецитацията аз излязох напред и с пръстче демонстрирах Димитров, той седеше на първия ред, и почнах стихотворението на Асен Босев " Цял народ те слави, чичко Димитров ", усмихвах се и гледах към него. Всички станаха и ръкопляскаха, а чичо Добри Терпешев ме взе на ръце, целуна ме и ме подаде на Димитров. Той попита тука ли са родителите на това дете.... " След това декларирал на родителите й, че детето е доста надарено и би трябвало да се занимава с изкуство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР