Почина и шофьорът на Шабан Шаулич - 43- годишният музикант

...
Почина и шофьорът на Шабан Шаулич - 43- годишният музикант
Коментари Харесай

Трагедия без край: Почина и шофьорът от бруталното меле, убило Шабан Шаулич

Почина и водачът на Шабан Шаулич - 43- годишният музикант Мирсад Керич, оповестява белградският вестник "Новости ". Катастрофата, която погуби Краля на сръбската музика, стана през вчерашния ден сутринта на автомагистрала към Дортмунд, когато автомобил мазда, ръководен от пийнал водач без брошура, се заби в автомобила марка сеат, в който пътуваше артистът, съобщи Българска телеграфна агенция.
При злополуката Шаулич получил сърдечен удар, от който умрял, заяви за ТВ "Пинк " мениджърът Богдан Марката, уредник на концерта на Шаулич в немския град Билефелд. Третият човек в автомобила Слободан Стоядинович, който е кум на Шаулич, е в болница и е добре, добави Марката. Президентът на Сърбия Александър Вучич изрази съболезнования не фамилията на Шаулич. Вицепремиерът и външен министър Ивица Дачич написа, че Шаулич е белязал една ера, останал е непосредствен до всички генерации и творбите му ще продължат да живеят.
Министърът на защитата Александър Вулин също изрази дълбоки съболезнования на фамилията, изтъквайки, че си е отишъл "човек, огромен колкото и насладата, която предизвикваше където и да беше ".
Председателят на партията Единна Сърбия, член на ръководещата коалиция, Драган Маркович Палма написа в съболезнователната си депеша, че за него "в Сърбия има единствено един единствен Крал, приятелят Шабан Шаулич, чиито песни ще живеят постоянно освен в Сърбия, а и на петте континента, където живеят и сърби, и хора от всички нации от територията на Балканите ".
Междувременно и медиите в Сърбия излязоха с покъртителни заглавия. Сърбия тъгува за Краля на фолк музиката Шабан Шаулич, написа на първата си страница белградският вестник "Новости ". "Утихна златният баритон ", "Отиде си Кралят на националната музика ", гласят други заглавия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР