Почина и шофьорът на Шабан Шаулич - 43-годишният музикант Мирсад

...
Почина и шофьорът на Шабан Шаулич - 43-годишният музикант Мирсад
Коментари Харесай

Още един музикант почина в катастрофата, при която загина Шабан Шаулич

Почина и водачът на Шабан Шаулич - 43-годишният музикант Мирсад Керич, оповестява белградският вестник " Новости ". Катастрофата, която погуби Краля на сръбската музика, стана през вчерашния ден сутринта на автомагистрала към Дортмунд, когато автомобил, ръководен от пийнал водач без брошура, се заби в автомобила, в който пътуваше артистът, съобщи Българска телеграфна агенция.

При злополуката Шаулич получил сърдечен удар, от който умрял, заяви за ТВ Пинк мениджърът Богдан Марката, уредник на концерта на Шаулич в немския град Билефелд. Третият човек в автомобила Слободан Стоядинович, който е кум на Шаулич, е в болница и е добре, добави Марката.

Президентът на Сърбия Александър Вучич изрази съболезнования не фамилията на Шаулич. Вицепремиерът и външен министър Ивица Дачич написа, че Шаулич е белязал една ера, останал е непосредствен до всички генерации и творбите му ще продължат да живеят. Министърът на защитата Александър Вулин също изрази дълбоки съболезнования на фамилията, изтъквайки, че си е отишъл " човек, огромен колкото и насладата, която предизвикваше където и да беше ". Председателят на партията Единна Сърбия, член на ръководещата коалиция, Драган Маркович Палма написа в съболезнователната си депеша, че за него " в Сърбия има единствено един единствен Крал, приятелят Шабан Шаулич, чиито песни ще живеят постоянно освен в Сърбия, а и на петте континента, където живеят и сърби, и хора от всички нации от територията на Балканите ".

Междувременно и медиите в Сърбия излязоха с покъртителни заглавия. Сърбия тъгува за Краля на фолк музиката Шабан Шаулич, написа на първата си страница белградският вестник " Новости ". " Утихна златният баритон ", " Отиде си Кралят на националната музика ", гласят други заглавия.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР