Почина Христо Андонов – дългогодишен ръководител на ОУ Петко Каравелов

...
Почина Христо Андонов – дългогодишен ръководител на ОУ Петко Каравелов
Коментари Харесай

Жертва на COVID-19 стана директор на асеновградско училище

Почина Христо Андонов – дълготраен началник на ОУ " Петко Каравелов " в Асеновград. Той беше извънредно почитан и скъп от сътрудници,, родители и възпитаници. Директорът на ОУ „ Петко Каравелов “ стана жетва на COVID-19. Андонов се лекуваше у дома с антибиотик, защото сиптоматиката му го позволяваше. Във вчерашния ден обаче положението му ненадейно се е влошило. Той не е имал съпътстващи болести. Няколко часа по-късно е умряла и неговата майка, която е била настанена в болница за лекуване, също с открит ковид.
Погребението ще се състои през днешния ден (20.11.20 г.) в стеснен фамилен кръг. Кът за поклонение е самостоятелен в двора на ОУ „ Петко Каравелов “ – при пилоните със знамената - откъм входа от страната на болничното заведение. Всеки може да постави цветя. От името на кмета на Асеновград лекар Христо Грудев, венец ще сервира заместник-кметът по филантропичните действия на общината инженер Петър Петров. В образователното заведение е разгласен Ден на печал през днешния ден и занятия няма да се организират, а флагът на България там ще бъде спуснат на половина.
 Млад мъж умрял от ковид, 10 дни се лекувал вкъщи Млад мъж умрял от ковид, 10 дни се лекувал вкъщи
24-годишният пациент от село Камен, който загуби борбата с ковид, е признат на 6 ноември, към 12,30 часа по обяд в Спешна помощ...
Христо Андонов е роден на 07.10.1970 година От септември 1995 година работи като преподавател по история в ОУ „ Петко Каравелов “. От 2005 година досега бе шеф на същото образователно заведение. Той беше и публичен педагог в Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни към община Асеновград. Училищният шеф беше член на Общинския действен щаб за предварителна защита и битка с ковид COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР