Почина големият военен разузнавач ген-майор Валери Лазаров, съобщиха от Асоциацията

...
Почина големият военен разузнавач ген-майор Валери Лазаров, съобщиха от Асоциацията
Коментари Харесай

Тъжна вест: Почина военният разузнавач ген-майор Валери Лазаров

Почина огромният боен шпионин ген-майор Валери Лазаров, оповестиха от Асоциацията на Сухопътните войски.

Ген. Лазаров е роден на 11 март 1954 година През 1976 година приключва Висшето военно учебно заведение „ Васил Левски “ във Велико Търново със компетентност „ Разузнавачи “. Започва да служи във военното разузнаване, като е изпращан на задачи и зад граница. По-късно приключва Военната академия в София.

Завършил е Генералщабна академия в Гърция и е първият български офицер приключил такава. Защитава дисертация по специалността „ Военнополитически проблеми на сигурността “. На 6 юни 2002 година е назначен за шеф на Разузнавателното ръководство на Генералния щаб на Българската войска и почетен с висше военно звание бригаден военачалник. На 3 май 2004 година е почетен с висше военно звание генерал-майор.

На 4 май 2005 година е назначен за шеф на Разузнавателно ръководство в Генералния щаб на Българската войска. На 25 април 2006 година е освободен от длъжността шеф на Разузнавателното ръководство в Генералния щаб на Българската войска, считано от 1 юни 2006 година Почетен член е на Национален съюз „ Безопасност и защита “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР