Почина големият български актьор Николай Николаев, по-известен като Бате Николай.

...
Почина големият български актьор Николай Николаев, по-известен като Бате Николай.
Коментари Харесай

Скръбна вест! Почина актьорът Бате Николай!


Почина огромният български артист Николай Николаев, по-известен като Бате Николай. Това заяви неговият наследник в обява в обществената мрежа инстаграм.

Николай Стефанов Николаев е роден в град Силистра 18 октомври 1940 година Син е на Стефан Николаев, внук на поп Никола, духовник от Русе и роднина на Васил Левски. Брат е на илюзиониста Васил Николаев-Орфи. Баща на българския художник Стефан Николаев.

Завършва ВИТИЗ „ Кръстьо Сарафов “, в класа на проф. доктор Кръстьо Мирски, 1965. Звездата му изгрява като „ Бате Николай “ в детското тв предаване „ Сладкарница Захарно петле “.

Заедно с актьора Марин Неделчев влизат в трупата на италианския цирк „ Нандо Орфей “ и вършат огромни турнета като клоуни-фокусници. Участва в коледната профрама на малкия екран – „ Манежа на сънищата “, с присъединяване на Елизабет Тейлър.

През ноември 2017 година поредна страшна покруса застигна обичания от всички артист Николай Николаев, прочут на всички като Бате Николай. Дъщеря му бе открита обесена в жилището си в столицата. Младата жена пристигнала преди няколко месеца от Франция, където живее и брат й – надарен художник. Тя пристигнала, с цел да бъде в помощ на бате Николай след поредицата несгоди, които му се случиха.  Не е ясно каква е повода, довела до решението да постави завършек на живота си.

Това бе следващият, нечовечен удар в живота на Бате Николай. В рамките на една година той претърпя две произшествия, беше атакуван с нож от апаш, нападателно куче отхапа част от крайници му и лежа в болница със подозрения за туберкулоза. Покрай случаите два пъти изпадна в кома, само че още веднъж се връщаше към живота.
Източник: senzacia.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР