Почина един от емблематичните американски политици - сенаторът от Републиканската

...
Почина един от емблематичните американски политици - сенаторът от Републиканската
Коментари Харесай

Кой беше сенатор Джон Маккейн?

Почина един от емблематичните американски политици - сенаторът от Републиканската партия Джон МакКейн. МайкКейн си отиде единствено няколко дни откакто разгласи, че приключва лекуването си от израстък на мозъка. Известни персони отдадват респект на сенатора.

Герой от войната, модернист, политически исполин - това са дребна част от определенията за сенатор Джон Маккейн. Син и внук на висши военни, избира военната кариера и за себе си. Пилот е на изтребител. Участва във войната във Виетнам. През октомври 1967 година самолетът му е свален край Ханой, а той е покорен. На мястото има мемориал, на който през днешния ден имаше цветя.
 Световни водачи показаха съболезнования във връзка кончината на Джон Маккейн Световни водачи показаха съболезнования във връзка кончината на Джон Маккейн
Редица международни водачи показаха съболезнованията си към фамилията на републиканския сенатор Джон Маккейн, който умря през днешния ден на 81-годишна възраст сл...

Джон МакКейн се връща в Съединени американски щати като воин и продължава военната си работа. Отличен с голям брой медали. Започва и политическата му кариера, член е на Републиканската партия. Представлява щата Аризона повече от 30 години. Оглавява ралзични комисии, като последната е за въоръжените сили на Съединени американски щати. Два пъти се кандидатира за президент на Съединени американски щати - през 2000 година губи номинацията, печели я през през 2008 година, само че тогава го побеждава Барак Обама.

Обявява се против абортите, само че приема еднополовите бракове. Не желае да се лимитира носенето и притежаването на оръжие, лобира за смъртното наказване.
 Американският сенатор Джон Маккейн приключва лекуването си против рак на мозъка Американският сенатор Джон Маккейн приключва лекуването си против рак на мозъка
Американският сенатор от Републиканската партия Джон МакКейн приключва лекуването си. Един от емблематичните за Вашингтон политици и измежду отявлените к...

Във външната политика е последовател на твърдата ръка, подкрепил нахлуването в Ирак и остро подлагал на критика Обама за ненамесата му във войната в Сирия. Става един от критиците на Тръмп. Казва за себе си, че е огромен другар на България, притежател е на медал „ Стара планина “.
Джон Маккейн, сенатор от Съединени американски щати: Даде ми чувството на задоволеност. Да послужвам на страната си.
Джон Маккейн има два брака, четирима синове и три дъщери. Световни политици уважиха паметта на един от джентълмените на американската политика, за който идеали, преданост и чест не бяха единствено думи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР