Почина доайенът на българската анестезиология, реанимация и спешна медицина проф.

...
Почина доайенът на българската анестезиология, реанимация и спешна медицина проф.
Коментари Харесай

Почина проф. д-р Милан Миланов

Почина доайенът на българската анестезиология, реанимация и незабавна медицина проф. доктор Милан Миланов, оповестиха от НИСМП  " Пирогов ".
Прочетете още
С над 40 години опит, професионалният му път протича главно в незабавната болница, където заема позициите на завеждащ поделение и шеф на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване и директор на болничното заведение сред 1992-1993 година
 
Проф. Миланов е роден през 1945 година в София. Завършва медицина през 1973 година Професионалният му път стартира по систематизиране като доктор в Бърза помощ и анестезиолог в новосъздадения ОАРИЛ в окръжна болница - гр. Сливен. През 1977 година стартира работа като анестезиолог-реаниматор и теоретичен помощник в Централна реанимация с Операционен блок на РНПИСМП „ Пирогов “.
 
След демократичните промени е главен участник във възобновяване на Български лекарски съюз, два пъти негов заместник-председател. От 2012 до 2017 г е ръководител на Столичната гилдия на БЛС.

Милан Миланов е зам.-министър на опазването на здравето в държавното управление на Филип Димитров.  Първи народен съветник е по донорство и незабавна медицина. Удостоен е със званието  „ Почетен жител на град София “ и е притежател на медал „ Стара планина “ – I–ва степен за извънредно огромните му заслуги в региона на опазването на здравето, здравната просвета и процедура.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР