Почина 72-годишният Руси Русев, който бе обявен за мъртъв и

...
Почина 72-годишният Руси Русев, който бе обявен за мъртъв и
Коментари Харесай

Дядо Руси не успя да пребори смъртта за втори път

 Почина 72-годишният Руси Русев, който бе разгласен за мъртъв и " възкръсна " в Гробищния парк на Сливен. Бившият боен метеоролог е умрял през уикенда в Областната болница " Д-р Иван Селимински ", заяви пред Би Ти Ви кметът на село Дражево - родното място на умрелия.

На 14 октомври индивидът бе открит в дома си в безпомощно положение. Фелдшер на Спешна помощ откри гибелта му и след публикуван смъртен акт Русев е откаран на гробищата.

Там, обаче, за смут на чиновниците в погребалната организация, посочил признаци на живот и тогава се схванало, че още е жив. Мъжът беше настанен в реанимация в тежко положение, само че след две седмици беше изместен в друго поделение и даже беше планувано да бъде изписан, въпреки да било нужно за него да се поставят непрекъснати грижи.

Все още не е ясно каква е повода за кончината на Русев. Преди " възкръсването " лекари разясниха, че най-вероятно е бил в диабетна кома, защото е страдал от диабет. Държал доста на здравословното хранене и спазвал прецизна диета, поради която доста измършавял.

Заради шокиращия случай в Спешна помощ-Сливен стартира вътрешна инспекция, чакат се резултатите. Прокуратурата също се зае с случая.

След нелепата преживелица, брачната половинка и синът на Русев, които живеят в Съединени американски щати, оповестиха, че ще си търсят правата по правосъден ред, тъй като считат, че тези съвсем седем часа, през които е бил разгласен за мъртъв и оставен без лекарска интервенция, са били съдбовни за положението му.

" Няколко часа, откакто ми се обадиха, че татко ми е умрял, неговият братовчед от Ямбол ми сподели, че е станало знамение и той се е размърдал ", описа преди дни синът Веселин Русев.

" Това беше огромен потрес за нас, тъй като до последно сме разговаряли с него. Той беше добре, пиеше си медикаментите. Той е доста преносим човек. Занимаваше се с йога съвсем цялостен живот ",разкри брачната половинка Пенка Русева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР