Почина 47-годишният евангелистки пастор от пловдивското село Костиево, който бе

...
Почина 47-годишният евангелистки пастор от пловдивското село Костиево, който бе
Коментари Харесай

Още един пастор от конференцията в Перущица стана жертва на коронавирус

Почина 47-годишният евангелистки свещеник от пловдивското село Костиево, който бе инфектиран с ковид. В продължение на две седмици той е бил интубиран, само че лекарите не са съумели да го спасят, оповестиха от Областния спешен щаб.
Духовникът е бил инфектиран на евангелисткото заседание в Перущица при започване на юни. Той е четвъртият евангелистки свещеник, участвал на събранието, който губи борбата с подлата болест, напомня 24 часа.
На съдбовната религиозна колекция са участвали петдесетина души от цялата страна. Трима от евангелистките пастори към този момент си отидоха. Сред жертвите са духовният лидер на църквата в ромския квартал " Запад " на Перущица Салчо Салчев, а също и пасторите от Варна и от ямболското село Козарево. Заразени са също пасторите от Карлово, Раковски и Селци.
„ Щамът на COVID-19, с който са инфектирани хората в Перущица, е доста по-опасен от останалите, които се популяризират у нас “, изясни неотдавна Дани Каназирева. Проучването на РЗИ е стигнало да заключението, че вирусът е импортиран от холандски свещеник, участвал на евангелистката конференция.
Към сегашния миг общият брой на пациентите с COVID-19 в Пловдивска област е 279. От тях в общините: Пловдив – 147, Карлово – 10, Кричим – 19, Хисар – 2, Родопи – 42, Стамболийски – 14, Калояново – 1, Перущица – 17, Раковски – 6, Марица - 4, Асеновград – 9, Брезово – 1, Куклен – 3, Садово – 4.
„ Ситуацията е динамична. Следим деликатно по какъв начин се развива в региона и сме в непрекъсната връзка с РЗИ и Министерство на вътрешните работи. Следим деликатно и напътствията от НОЩ и Здравното министерство. Важното е всички да продължим да съблюдаваме ограниченията и да бъдем виновни, разяснява последните данни на РЗИ регионалният шеф и ръководител на Областния спешен щаб Дани Каназирева. Към днешна дата оздравелите пациенти са 103, а на домашно лекуване са 123. Към момента са приети в болница 46 лица, един пациент е интубиран.
Случаите от през днешния ден са 5 и всички са на домашно лекуване все още. От тях в Пловдив са двама – мъж на 19 години, посетил дискотека, която към този момент е затворена поради други случаи на ковид. Вторият е служител на реда на 42 години, изследват се контактните му лица. Останалите трима са в региона – боен от община Асеновград, жена на 80 години от община Кричим и мъж от община Марица.
Относно въпроси, свързани с открит случай на надзорник в пандиза в Пловдив, от щаба прецизираха, че са подхванати всички ограничения и наставления на здравните управляващи. Надзирателят е на домашно лекуване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР