Почетният президент на ЦСКА-София - Димитър Пенев, бе назначен за

...
Почетният президент на ЦСКА-София - Димитър Пенев, бе назначен за
Коментари Харесай

Димитър Пенев се завърна с гръм и трясък: ето какво каза за Любо, ЦСКА-София, Настрадин Ходжа и магарето му

Почетният президент на ЦСКА-София - Димитър Пенев, бе назначен за съветник на новия треньор на алените Добри Митев. Още в първия мач тимът реализира победа с 3:1 като посетител на Черно море, а треньор №1 на България за ХХ век направи забавен коментар за протичащото се на “Армията”.

“Трябва да връщаме доста години обратно - бил съм и съветник, и играч, и треньор… И в националния, и в ЦСКА. Димитър Пенев постоянно си остава от този тим. Винаги съм контактувал с нашия тим и когато се случва разхлабване на командата, постоянно съм бил на помощ. Водили сме диалози със притежатели и футболисти.

ЦСКА е едно име и европейско-клубен тим. Знаете триумфите и какъв брой състезатели са минали - и в националните гарнитури. Трябва да задържим тези позиции. Знаете, че футболистите постоянно са прави. При треньорите постоянно има промени, само че тези стадии би трябвало по-сериозно. Виждате и Люпко, би трябвало да се оказва помощ, с цел да се излиза бързо от тази мъглива улица. А и виждате, че нашето състезание мъчно върви - две седмици е безпрепятствено, другата седмица - надолу. Като Настрадин Ходжа с магарето. Защо пешком, за какво се качва? Той не се качва надолу, а нагоре се качва, тъй като идва нанагорно.

Честито на момчетата. Това ги задължава двойно и тройно, откакто виждаме резултатите от през вчерашния ден. Водачът Лудогорец играе под своето равнище в последните три срещи. Задължително ЦСКА да държи фронта и да покаже в идващите мачове, че своето име още държи. Има късмет да се пребори. Тройката към този момент е в кърпичката, непокътната. Но упоритостите за шампионската купа постоянно идват. Трябва да изправим грешката от Купата на България”, сподели Димитър Пенев.

След това консултантът на Добри Митов бе запитан какво мисли за раздялата сред ЦСКА-София и Любо Пенев.

“Има доста такива случаи. Аз също съм напускал. Даже в националния тим след Европейското и публицисти, и фенове на футбола са ме карали “Подай си оставката!”. Викам: “Остават пет дни, бе. Вие ме търпите 5 години, а пет дни.”

Това е персонално отношение. Той няма да си скапе благосклонностите към ЦСКА, където е израснал като дете. Дори и 10% не зная какъв е мотивът. Няма изненада. Виждате и в Испания, и в Англия стават промени. За доста фенове е изненада. Той ще си остане в ЦСКА. Симпатии ще си има постоянно. Колелото се върти. Както доста пъти съм казвал пред вас, ще пристигна още веднъж ред. Има доста експерти. Виждате, че и от управлението съм помолен да съм до тима. И Люпко Петрович да помогне с каквото може. Ще разчитаме на младите треньори. Нека приключим годината, само че дай Боже да създадем една крачка по-близо и да тормозим водещия отбор”, пожела си в умозаключение Димитър Пенев.
Първа лига 6 кръг, събота 4 май  Черно море 1:3краен резулат  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР