Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев коментира трансфера на Кирил

...
Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев коментира трансфера на Кирил
Коментари Харесай

Величия на ЦСКА засипаха с похвали трансфера на Десподов

 ЦСКА продаде Кирил Десподов за 4,2 милиона евро на Каляри
Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев разяснява прехвърлянето на Кирил Десподов в италианския Каляри. Пената пожела на младия нападател да се наложи в Серия А и да надмине огромните имена от предишното, само че акцентира, че към този момент всичко зависи от професионализма му и персоналните качества.
“ЦСКА постоянно е правил мощни прехвърляния. Знаете историята - Любослав Пенев, Стоичков, Костадинов, Лечков и други. ЦСКА е огромна марка, добре се работи. Много спортисти и футболисти са излязли от този клуб и са играли в мощни тимове.

Щом го желаят в Италия, значи има качества. Дай Боже да изпревари упоменатите от мен към този момент имена. Трябва да има огромна персонална дисциплинираност и да съблюдава разпоредбите, открити в Каляри, с цел да успее. Той постоянно е бил експерт - и в ЦСКА, и в Литекс преди този момент ”, каза треньор номер 1 на България за ХХ век на тържеството за връчване на премиите на Общо събрание на колегиите ЦСКА.

Най-успешният клубен треньор в България Аспарух Никодимов също се изрече ласкаво по адрес на Десподов.  “Италианското състезание е доста мъчно и Кирил би трябвало да внимава доста, с цел да не обърка нещата. Сега му е кацнало птичето на рамото и би трябвало да се възползва от шанса. Момчето заслужаваше подобен трансфер. Каляри не е най-силният тим, само че в последна сметка това е Серия А, могат да го виждат други клубове, а и ще претърпи развиване като футболни качества. От него си зависи. Той си е перде, което евентуално ще му е от изгода ", показа Никодимов пред " Тема спорт ". Той е на мнение, че Десподов има по-големи благоприятни условия да се наложи в Италия в сравнение с Александър Тонев, стига да играе по-колективно.

Суперлативи не спести и изпълнителният шеф Пламен Марков. “Това е огромен негов триумф в персонален проект и прелестен свършек на предходната година. Пожелавам му триумф и да издига престижа на ЦСКА. Не мога да приказвам за персоналните условия на Кирил Десподов, въпросът би трябвало да бъде насочен към него. Когато има трансфер в такова огромно състезание, като това в Италия, това е цялостен триумф за български футбол. Най-вече за него в персонален проект, а също по този начин и за клуба. Не мога да разясня другите спрягани имена на тимове, само че откакто клубът е избрал офертата на Каляри, значи е била най-хубава и това е сполучливият свършек. ЦСКА продължава да извършва задачите си в шампионата. Сега е комфортният миг за Десподов, клубът е решил да го продаде и той да продължи кариерата си. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР