Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев даде интервю за Тема

...
Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев даде интервю за Тема
Коментари Харесай

Димитър Пенев: Англичаните на едно място да стоят, пак трудно ще ги покрием

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев даде изявление за " Тема спорт ", в което приказва за назначението на Милош Крушчич отпред и тежката серия от 4 гостувания пред тима. Пената разяснява и националния отбор, който се готви за дуел с Англия.

- Г-н Пенев, какво е мнението ви за назначението на Милош Крушчич най-малко краткотрайно отпред на ЦСКА?

- Знаете кой е шефът и кой взема решение. Треньорската работа е сложна. Трябва да имаш положително досие, само че и футболистите да изпитват почит към теб. Разбира се, належащо е и взаимно почитание сред треньора и играчите. От едната страна пък са спортно-техническите качества, а от другата - дисциплината. А и дисциплината си има разклонения - едната на терена и другата отвън футбола. Така че треньорът би трябвало да има доста качества, с цел да се оправи, още повече в клуб като ЦСКА. Дано тази пауза в шампионата да помогне. Има площад да се навакса физически, да се поработи и върху подобряването на някои чисто футболни детайли. Всеки треньор обръща внимание на слабостите в тези спирания на шампионата. Трябва да се поправят някои неточности в обособени мачове. Ако има играч, който не го схваща това нещо, то значи мястото му е в различен тим. Така че в актуалната обстановка множеството въпроси би трябвало да са към играчите.

- Какви са ви усещанията от Крушчич?

- Млад треньор е, пък и въпреки всичко приказваме за сръбската школа. Още повече че Люпко Петрович го е поканил. Щом е видял нещо в него, значи не е инцидентен и има капацитет. Шефовете са решили, да забележим какви ще са резултатите. В треньорската специалност в никакъв случай не знаеш кое ще е за малко и кое за дълго. Няма ли победи и хубави игри, никой няма да те чака. И няма безусловно никакво значение каква ти е школата. Когато не биеш, свършва школата и стартира напрежението. А тапията ти, колкото и да е блестяща, избледнява и губи значение. Такива са нещата в специалността, това е нервността на треньорския пост. Ясно е, че е време нещата в ЦСКА да се преобърнат и да тръгнат към по-положително. И на почитателите им е омръзнало, а несъмнено и на вас публицистите ви е писнало да пишете неприятно. Дано тръгнат нагоре нещата.

- На ЦСКА обаче му предстоят 4 следващи гостувания. Как смятате, че ще се показа тимът в тях?

- Абе какви гостувания, ние сме мощен тим. Кога ЦСКА се е плашил от гостувания? Няма никакво значение къде играеш. Излизаш и биеш. Да, на някои места може да те ритат повечко, само че стискаш зъби и това е. Да печелиш гостувания влиза в контракта и дилемите на треньора. А който може да извършва поставените задания - евала. Важното в този момент е ЦСКА да печели. Лошото е, че в случай че двама от футболистите ти не играят на същото равнище като останалите, всичко завършва - къщата остава без основи...

- А какво ще кажете тогава за мача с Берое, след който Люпко Петрович съобщи, че половината тим като че ли го е нямало на терена?

- Люпко беше прав за някои неща. Той искаше да усъвършенства това-онова, само че виждате какво стана. Отборът по някаква причина не беше в час. От цялата работа виждаме, че публиката я няма, което е неприятно. И другите тимове са непостоянни, и другите губят точки, само че и ние не можем да отлепим и да реализираме по-дълга серия от триумфи. Ето, вие ме питате за гостуванията. Е, какво - от тях ли да се плашим? Не може, това е ЦСКА. Неточно е да мислим по подобен метод.

- Появи се информация, че Стамен Белчев неотдавна е отказал второ предложение от ЦСКА да поеме тима...

- Стамен си е доста добре в Арда. Отборът му има положителни резултати. За какво му е да напуща? И милиони да му дават другаде, няма да отиде. Пак се завъртяха остарели имена, само че те какво могат да създадат по средата на полусезона. Няма по какъв начин да се трансформират внезапно нещата. А и изборът не е доста богат. Споменаваха се и младите Янев и Манчев, които завоюваха купата, само че те към този момент какъв брой време нямат тим. Който и външен човек да пристигна за треньор в този миг, ще е като ново попълнение. Трудно би се справил в тази обстановка.

- А какъв съгласно вас би трябвало да е профилът на идващия треньор на ЦСКА? Българин или чужденец? Необходимо ли е наложително да е минал през " Армията "?

- Не съм чул основният шеф какво мисли по въпроса, не се приказва доста по тематиката. Ще забележим кой ще пристигна. Пък и който и да пристигна, рано или късно ще си тръгне. В България бързо стават нещата, никой не те чака. Той и Балъков потегли с огромния меч в националния, имахме шансове за освен това в групата, само че сега играем единствено за чест.

- Очаквате ли скоро да има развиване към новия стадион на ЦСКА?

- Да си кротуваме към този момент и да забележим. Говореше се, че ще стане тази седмица, след това онази... Деликатна тематика е. А нека и с емблемата към този момент всичко да свърши и да я оставим тази тематика в предишното.

- Има ли националният тим шансове да вземе нещо от Англия?

- Дори и да нямаш качества, това не ти пречи да се надяваш на добър резултат. Много пъти играта не върви, само че пък постигаш сполучлив резултат. Това е един от най-хубавите мачове да покажем какво можем. Ако не можеш да се настроиш за дуел с Англия, кой би трябвало да пристигна да те стимулира?! Дано играчите да се настроят и да изпълнят дилемите на треньора. И който може, да добави от себе си, да се надскочи. Дано се събудим. Едно време националите си брояхме какъв брой мача имаме против Англия, с Германия, с Италия... Ти в случай че не си играл против тези тимове, все едно не си бил в националния, а си играл Самоковско или Шопско хоро. Ще забележим какво ще стане. За малко време Балъков извика много футболисти. Много ги върти, само че виждаме в кои клубни тимове играят. Не можем да чакаме чудеса от тях. Честно казано, англичаните на едно място да стоят, отново мъчно ще ги покрием. Но пък видяхме, че паднаха в Чехия, значи не е невероятно и ние да им вземем нещичко. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР