Почетният президент на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Бруно Гранди

...
Почетният президент на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Бруно Гранди
Коментари Харесай

Почина почетният президент на ФИГ Бруно Гранди

Почетният президент на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Бруно Гранди е умрял на 85-годишна възраст. От ФИГ прецизират, че Гранди, който беше отпред на гимнастиката в света от 1997-а до 2016-а година, е умрял в петък в Италия от неустановено все още заболяване.

Гранди беше парещ мъж със мощно възприятие за правдивост, се споделя в съболезнователния адрес на федеацията, поздравявайки го за промените в гимнастиката, донесли доверие, известност и международно самопризнание. Също по този начин името му е обвързвано с смяната на системата за оценки, наречена съвършено 10.

Споровете в света на гимнастиката на Олимпийските игри в Атина през 2004 година доведоха до преразглеждане на системата за оценка и оптималния резултат 10.

Под управлението на Гранди бяха поставени и възрастови ограничавания. При дамите не се позволяват състезателки под 16 години, а при мъжете границата е 18.

Гранди е бил член на МОК от 2000-ата до 2004-а година, а също по този начин огромен другар на България и притежател на званието Доктор хонорис идея на НСА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР