Почетният гражданин на Пловдив художникът Вълчан Петров и доц. д-р

...
Почетният гражданин на Пловдив художникът Вълчан Петров и доц. д-р
Коментари Харесай

Вълчан Петров и д-р Невен Енчев раздадоха „Топъл обяд”

Почетният жител на Пловдив художникът Вълчан Петров и доцент доктор Невен Енчев раздадоха храна в акция „ Топъл обяд “ пред болница „ Медлайн “ през днешния ден, на 22 декември, когато Православната черква уважава деня на Великомъченица Анастасия.

Преди това създателят подари на президента на Ортодоксалния медал на Хоспиталиерите собствен албум с картини с посвещение: „ На Невен за кръста по пътя към съвършенството! “ и добави, че свързва съвършенството с Бога.

Гостът не скри възхищението си от хуманната самодейност в помощ на хора, изпаднали в потребност, която впечатлява със своето неизменност и се провежда повече от 4 години.

Вълчан Петров показа, че изпитва признателност към медицината и докторите, на които доста пъти е разчитало фамилията му. „ И най-изявеният художник попада в един миг от живота си в ръцете на лекаря. Когато му подари години или дни, създателят ще продължи да основава хубост “, съобщи гостът. И добави, че нерядко медицината се трансформира в изкуство, тъй като нейни открития надживяват своите откриватели.

Един от най-знаковите художници на България взе участие не за първи път в благородни начинания – подарявал е свои творби за в щедрост, правил е дарения за църквата „ Св. Стефан “ в Истанбул, за потърпевшите от земетресенията в Турция и Армения. „ С наслаждение одобрих да вземам участие в „ Топъл обяд “, тъй като акцията е цялостна с топлина и човещина към хората, чието всекидневие е мъчно. От сърце им искам да бъдат здрави и да получават грижи и внимание, нека повече представители на бизнеса последват образеца на доцент доктор Енчев, “ съобщи Вълчан Петров. Той показа с доцент Енчев, че е горделив, тъй като филмът „ Слава “ на неговия наследник Петър Вълчанов и на Кристина Грозева е българското предложение за „ Оскар “ за чуждоезична лента.

Пловдивският бизнесмен и през днешния ден увери хората, че и през Новата 2018-а година ще обезпечава топла храна всеки петък. Докато съм жив, за вас обяд ще има, благополучен съм, че акцията се радва на поддръжката и съпричастността на от ден на ден знакови персони у нас и в чужбина, съобщи той.

тагове вълчан петров топъл обяд медлай невен енчев  Вълчан Петров и доктор Невен Енчев раздадоха „ Топъл обяд ”
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР