Почетния знак на Столична община получи Националният музикален театър по

...
Почетния знак на Столична община получи Националният музикален театър по
Коментари Харесай

Почетният знак на София за Националния музикален театър по повод 100 години професионална оперета в България

Почетния знак на Столична община получи Националният музикален спектакъл във връзка 100 години професионална оперета в България и 70 години от основаването на театъра.
Отличието беше връчено на тържествената сесия на Столичния общински съвет във връзка 17-ти септември – празникът на София. „ Изключително се вълнувам, когато получавам премия от името на институция с такава значима годишнина “ – съобщи шефът на Националния музикален спектакъл Марияна Арсенова. Тя акцентира, че Националния музикален спектакъл прави София един доста по-жив град, тъй като изкуството на мюзикъла и оперетата е най-жизненото и най-оптимистичното.
„ То искри и шуми като шампанско и основава такова въодушевление, което никое други изкуство не може да сътвори “ – съобщи шефът на Националния музикален спектакъл и предложения присъстващите на откриването на новия сезон 2018/2019.

На 30-ти септември от 17 часа Националният музикален спектакъл открива новия си сезон с блестящия концерт -спектакъл „ Празник на оперетата и мюзикъла” – приказност от ритми от всички кътчета на света – виенски валс и маджарски чардаш, испанско фламенко, съветски казачок и гръцко сиртаки. Цялата натрупа на театъра ще е на сцената, с цел да извърши най-обичаните и известни мелодии от света на оперетата и мюзикъла – от Щраус и Калман, през Щолц и Джери Бок до Луис Мариано и Микис Теодоракис. Преди спектакъла каним публиката на чаша шампанско за началото на новия сценичен сезон.
До края на юбилейната 2018-та година, в която честваме 100 години от началото на оперетата в България, празничните концерти на Националния музикален спектакъл не престават. През декември солистите, хорът, балетът и оркестърът приготвят три издания на Коледно-новогодишния концерт в театъра, както и на към този момент станалия обичаен Новогодишен оперетен бал на 28 декември в зала 1 на НДК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР