Почетна смяна на гвардейският караул се проведе днес пред Президентството

...
Почетна смяна на гвардейският караул се проведе днес пред Президентството
Коментари Харесай

Денят на независимостта: Почетна смяна на гвардейския караул

Почетна промяна на гвардейският часовой се организира през днешния ден пред Президентството по случай Деня на независимостта. 28 гвардейци взеха присъединяване. Бе повдигнат и българският трибагреник.
Кулминацията на днешните тържества ще бъде във Велико Търново, където в 19.30 ч. на пл. “Цар Асен I” ще има и заря по случай 112-тата годишнина от извоюването на независимостта на страната ни.

Празничните прояви започнаха с тържествена литургия, която великотърновският митрополит Григорий отслужи в църквата „ Св. 40 мъченици “. След това в крепостта „ Царевец “ от 10:30 часа бе военният обред по издигане на националния байрак.

Празнични церемонии има и в цялата страна.

В Ямбол бе и президентът Румен Радев, който се включи в тържествата в село Бояджик пред Паметника на Априлци. За поредна година отбелязването на Националния празник в Ямбол е в двора на Музея на бойната популярност, където бе издигнато и знамето на България.

В Сливен честванията започнаха с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. В 18 ч. ще се състои и фолклорен концерт. През целия ден Регионален исторически музей „ Д-р Симеон Табаков “ в града ще бъде с вход свободен.

112-та годишнина от оповестяването на Независимостта се отбелязва и в Пловдив с тържествена гала на площад “22 септември “.

Балони с цветовете на българското значе полетяха в небето над Пазарджик. На площад „ Константин Величков “ беше осъществен ритуалът по издигането на българското знаме.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР