Почерненото семейство и аз като техен представител не сме съгласни

...
Почерненото семейство и аз като техен представител не сме съгласни
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ: Изплуваха неподозирани кървави истории около командоса, убил полицай от Сопот

Почерненото семейство и аз като техен представител не сме съгласни с присъдата от 4 години и 3 месеца, която Военен съд Пловдив наложи на командоса Ангел Желязков.

Ще апелираме, пред Военно-Апелативен съд София. Искаме най-малко 10-години затвор. Това разяснява пред БЛИЦ юристът на сестрата и майката на служителя на реда Добромир Лазаров, която предходната година беше погубен от военносложещия от Пловдив Ангел Желязков.

БЛИЦ напомня, че поради съдбовната дознателка Люба Алексова служителят на реда остана вечно на 45 години. Алексова била дознател в районно управление (на МВР) Карлово. Тя имала връзка и живяла в Пловдив с командоса от елитната пловдивска парашутна бригада Ангел Желязков.

Командосът Ангел, умъртвил служител на реда поради съдбовната Люба, си получи заслуженото

Паралелно обаче с това младата жена имала връзка и с Добромир Лазаров. Мъжът бил влюбен в нея. Двамата говорили за общо бъдеще, за дете, споделяли фантазиите си.

Лазаров схванал за военния, водил е няколко пъти диалози с него. във съдбовната вечер запалил колата си и тръгнал от Сопот към Пловдив, с цел да се срещнат двамата и да се схванат.

Чул се по телефона с Желязков, който му споделил, че е пийнал и не може да се бие с него. Полицаят обаче настоял да се срещнат, още повече че Алексова била с Желязков. Военният дал адреса на дома си в Пловдив на Лазаров, който тръгнал за квартал "Кючук Париж ".

Адвокат Николов разкри пред БЛИЦ истини по делото, които досега не са опонестявани. Алексова и Желязков били на открито, те отишли с автомобил до дома на командоса. Разследването е открило, че 10 минути преди на лобното си място да се появи служителят на реда, командосът го е чакал в автомобила с изваден в ръката нож.

Обрат: Фаталната полицайка Люба извикала убития Добромир в Пловдив, въртяла Лазаров и командоса на дребния си пръст!



За това Лаязаров е бил предизвестен от дознателката, само че все пак отишъл там. Когато двамата слезли от колите си, служителят на реда видял ножа в ръката на противника си.

За да предотврати нахлуване, Лазаров блъснал противника си в челюстта, командосът паднал на едно коляно на земята. Какво е станало след това, никой не знае с акуратност, тъй като служителят на реда е мъртъв, Люба Алексова твърди, че нищо не е видяла, защото се подхлъзнала в калта и паднала.



Командосът твърди, че не знае по какъв начин е станало наръгването с ножа, че не помни да е той причинителят и че не знае дали самият Лазаров не се е самонаранил с неговия нож.

При битката сред двамата мъже служителят на реда се хваща за сърцето, отдалечава се, а Желязков, който тръгнал след него, видял кръв на гърдите и едвам тогава схванал какво се случва. Алексова подала сигнал на 112, а Желязков прегърнал противника си в опит да спре кръвта.

За страдание Лазаров умира от раните си. Лекарите установяват 1 входно-изходно пострадване на задната част на врата, т.е. цялото острие е минало през шията на жертвата, имал е четири прободни рани в региона на сърцето, една от които е проникнала в гръдната празнина.

Разкрития в съда: Полицаят Добромир се заканил на военния, който го закла: Къде си бе злощастник? Ще те убия, пед*расче малко!

Тази рана е с един вход, само че с два раневи канала, т.е. допуска се, че ножът е бил завъртян там, напълно професионално, по този начин, както са подготвени командосите. Вещите лица са изразили мнение, че тези два раневи канала може да са получени при опит за противодействие на жертвата, само че юрист Николов беше безапелационен пред БЛИЦ, че не е склонен с тяхната теза.

Освен това по ръцете и пръстите на Добромир Лазаров има голям брой пострадвания от ножа, който бил с острие 17 см., поради това се приема, че Лазаров е бил атакуван и се е бранил. Няма доказателства, че Добромир, който пръв е блъснал Желязков, с цел да предотврати нахлуване с нож, е възобновил нападението.

Тоест, ние считаме, че няма неизбежна защита от страна на командоса и той не се е отбранявал, а обратното-полицаят се е бранил от командоса. Именно поради това считаме, че макар, че съдът е приел че Желязков е направил съзнателно убийството при превишаване рамките на неизбежна защита, считаме, че има съзнателно ликвидиране.

За неизбежна защита законът планува затвор до 5 години, а за съзнателно ликвидиране от 10 до 20 години, разяснява още юрист Николов.

Ние ще апелираме присъдата, защото считаме, че в тази ситуация става дума за неизбежна самозащита ", безапелационна беше отбраната на командоса-адвокат Красимир Елдъров.

Като образец давам и правосъдната процедура на Пловдивския областен съд по делото против доктор Иван Димитров за убийството на Жоро Плъх като казус, сподели Елдъров, който беше бранител на фамилията на убития от лекаря ром, влезнал в двора му да краде, и който доктора простреля смъртоносно. Там съдът се произнесе почтен за Димитров.

Към момента съдбовната дознателка Люба Алексова работи в Пловдив, а майката и сестрата на сопотския служител на реда Добромир Лазаров са неутешими в тъгата си.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР