Почернената вдовица прелетя до Италия, за да почерпи енергия от

...
Почернената вдовица прелетя до Италия, за да почерпи енергия от
Коментари Харесай

Жената на Боян Петров в плен на магнетичен гуру


Почернената вдовица прелетя до Италия, с цел да почерпи сила от считания за най-велик планинар Райнхолд Меснер, на който се приписват чудодейни сили да изцерява болката. След като загуби мъжа до себе си, Ненова подготвила екскурзията, с цел да почерпи от персоналния опит на гуруто на алпинизма.

Италианецът Меснер е първият човек, изкачил независимо връх Еверест без кислороден уред, и единственият в света, изкачил всички 14 осемхилядника. Според осведомени Радослава желала да утеши тъгата си след загубата на Боян и да получи ентусиазъм от 73-годишния планинар.

Двамата се срещнали преди броени дни в планинския музей на Меснер в региона Брунек в Италия. Разговаряли за трагичния завършек на Петров, както и за борбата за живот сред ледените върхове. Именно по пътя към същия връх Меснер бил на косъм да загуби живота си. Едноседмичната екскурзия до Италия българката подхваща дружно със сина си Явор. Ненова показа няколко момента от срещата си с Меснер. " Уважавам доста хора, само че рядко се случва да се удивлявам от някого. Времето, което прекарах с тази жива легенда, беше вълнуващо ", разяснява дамата на Петров. Ненова не скри, че възхищението й от Меснер е голямо и намира разтуха след срещата им.

Докато бе на Ботуша, Радослава се срещна и с различен именит планинар - Симоне Моро. Двамата прекараха няколко часа във въздуха с хеликоптер. С негово подпомагане преди месеци в издирването на Боян се включи един от най-хубавите водачи на хеликоптер.

Боян Петров изчезна на 3 май т.г в опит да изкачи връх Шиша Пангма в Тибет. На 16 май 2018 година акцията по издирването му бе прекъсната.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР