Почернена внучка разтърси социалната мрежа фейсбук с история за смъртта

...
Почернена внучка разтърси социалната мрежа фейсбук с история за смъртта
Коментари Харесай

Разплакана внучка: В болницата в Монтана убиха баба ми, заплашиха да я изхвърлят на улицата

Почернена внучка раздруса обществената мрежа фейсбук с история за гибелта на баба ѝ в болничното заведение в Монтана, научи организация BulNews.
Натали Методиева твърди, че старата жена е призната със строшен крайник и е била оперирана, след което се е влошила, а във вторник следобяд, в 16.30 часа, е умряла.
Публикуваме историята, споделена от нея, без редакторска интервенция:

"Здравейте драги съграждани, през днешния ден беше доста тежък ден в живота ми и се надявам всеки, който стартира да чете това да го довърши.
Вчера на 24.11.20 година в 16:30 ч. умря баба ми Мария в болница МБАЛ-АД Д-р Стамен Илиев. Това, което желая да опиша тук е за заплахата на тази болница и по какъв начин един човек, със строшен крайник излиза мъртъв и гладуващ оттова.
Да стартираме с това, че баба ми беше съвсем сляпа, живееше сама и се грижеше за себе си сама. Баща ми и майка ми й носеха храна, медикаменти и самун, когато беше нужно, само че тя си готвеше, чистеше и се къпеше самичка.
Преди към две седмици тя си счупи единия крайник до момента в който отиваше до банята, с цел да се изкъпе. Съседи, които чули виковете й за помощ, са отишли да й оказват помощ и надлежно да се обадят на родителите ми за случилото се.
Вече пристигнали в болничното заведение стартира същинският смут - изнервени сестри, които крещяха по баба ми "за да се обърне на другата страна " я бутаха жестоко и се репчиха. За интервенцията се изискваше да й сложат пластина на крайници, която струваше 1,500 лева, само че на кого му пукаше за парите в този миг? баба ми щеше да се оправи... най-малко по този начин сподели докторът. Преди интервенцията тя беше в положително здравословно положение, аз приказвах с нея по телефона и звучеше добре, усмихната и се майтапеше както нормално.
Дадохме по най-бързия метод парите за пластината и след нужната документи операциата стартира, всичко беше минало по проект: "бабата е доста добре, не се тормозете, тя ще се оправи " сподели докторът, откакто излезе от операционната. (Нека вметна, че той миришеше доста на алкохол по думите на майка ми).
Два дни след интервенцията баба ми получи една много огромна диария, на която сестрите "не откриваха пояснение от къде е пристигнала ", през първите дни майка ми я сменяваше и я миеше сестрите на никое място ги нямаше и когато ставаше въпрос да си ВЪРШАТ РАБОТАТА, започваха крясъци и закани като "ако не спреш да казваш, че те боли, по този начин ще се остава с лайната ясно ли ти е? ".
Сложиха я под диета за диарията - сухари, ориз, вода и елементарни бисквитки на пръв взор е обикновено, "ще съблюдава диетата и ще се оправи, тя е в болница, а това е просто диария " си споделих.
Ами... не стана по този начин, утежни се извънредно доста и стартира да изхожда кръв, което ме навежда на мисълта, че това се е трансформирало в остра диария, тъй като явно не са я лекували добре.
Спряха да пускат майка ми, с цел да я гледа тя "има коронавирус и още един нов вирус, не може да влизаш " единствено това са споделили, взеха творбите с храна и вода от ръцете й и затвориха вратата пред нея.
През останалите дни не знаем какво са правили с баба ми, нямаме и разбиране, тъй като не пуснаха никого. Дни преди гибелта й от болничното заведение се обаждат по телефона на татко ми, с цел да пристигна незабавно, че имало нещо незабавно да му споделят. И какво да му кажат? "Майка ти е доста зле, не я виждаме, открихме й двустранна пневмония, би трябвало да си я вземеш от тук ", по какъв начин ще вземеш жена, която е на място и изхожда кръв? къде ще я заведеш? отговора беше страховит: "ако не си я вземеш, ще я изхвърлим на пътя ".
МОЛЯ? КАКВО? тази жена до преди няколко дни беше добре и най-после ни споделят, че имала някаква двустранна пневмония и трябвало да си я вземем, тъй като надали не е пред умиране и ни заплашват, че ще я изхвърлят на улицата?! Искам да кажа, че баба ми в никакъв случай не се е оплаквала от дихателни проблеми, в никакъв случай не е имала затруднено дишане и не е употребила помпи!! тогава, от къде идва тази двустранна пневмония? в никакъв случай, просто в никакъв случай не е имала най-малко един симптом, че тя има такова тежко заболяване като пневмония.
Върнаха ни облеклата й и храната, която бяхме оставили, съвсем всичко непипано бутилките с вода даже не бяха отваряни... отиде си от този свят сама, най-вероятно гладна, жадна и в болки. Не мога да опиша по какъв начин се усещам, обичах я доста, тя беше доста добър човек и не заслужаваше такова нещо.
Това, което желая да кажа с тази малко дълга история е да пазите роднините си, не ги водете там, има и други лечебни заведения в другите градове има други варианти, други лекари.
Не за първи път ставам очевидец на некадърността и неприятната организация в тази болница... пазете обичаните си хора, баба ми към този момент я няма и не мога да я върна, само че вие може да помогнете на някой непосредствен като просто не го водите там. Обичайте се и бъдете доста деликатни ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР