Побоят на македонски гражданин с българско самосъзнание е сбъднало се

...
Побоят на македонски гражданин с българско самосъзнание е сбъднало се
Коментари Харесай

Костадин Костадинов:Побоят на македонския гражданин с българско самосъзнание е сбъднало се предупреждение

Побоят на македонски жител с българско съзнание е сбъднало се предизвестие. Още предходната година, когато се вдигаше ветото на преговорния развой с Македония, ние декларирахме, че това, което се случва сега, ще се случи. Това сподели ръководителят на „ Възраждане " Костадин Костадинов по Българска национална телевизия.

Той уточни, че след повдигане на ветото са почнали всеобщите провокации и изстъпления против българите в Македония.

Не държавното управление на РСМ обаче основава тази вълна на ненавист. Това са ВМРО-ДПМНЕ и „ Левица ", само че държавното управление на РСМ с пасивната си позиция насърчава техните дейности, уточни Костадинов. Ако желае да влезе в Европейски Съюз, РСМ не би трябвало да позволява повече сходни прояви, безапелационен бе той.

Ако някоя страна има някакво въздействие в западната ни съседка и то се употребява за раздалечаване на Македония и България, това не е Русия, а Сърбия, счита Костадинов. „ Сърбия от дълго време не залага на участие в Европейски Съюз, тъй като е ясно, че тя в никакъв случай няма да признае независимостта на Косово. Към сегашния миг Сърбия има собствен личен геополитически план за Западните Балкани. Тя гради там един дребен „ Шенген " и се пробва да сътвори едно постюгославско пространство, в което влизат Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония, вероятно Косово и Албания ", разяснява водачът на „ Възраждане ".

На 23 януари има Съвет на европейските външни министри и там би трябвало да се изиска от нашия външен министър всички останали европейски външни министри да излязат с обща декларация, която да осъди случилото се в Македония и да си изиска мониторинг на страната.

На идните избори „ Възраждане " ще се бори да е първа политическа мощ, съобщи Костадинов. „ Всички новопоявили се партии, показани като следващия артикул за избавление на България, не са естествени и там няма нищо обикновено. Ако някоя политическа мощ бъде определена незабавно откакто е основана, това значи, че тя е изкуствена ", съобщи водачът на „ Възраждане " и даде образец с Национална движение „Симеон Втори", „ ИТН " и „ Продължаваме промяната ".

Събирането на подписи за привикване на референдум Костадинов дефинира като сполучливо. Седмично се събират сред 40 и 50 хиляди подписа и съгласно него това ще се случи и преди тримесечния период, който изтича до 10 април.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР