Победният гол на Ливърпул за 4:0 срещу Барселона в полуфинала

...
Победният гол на Ливърпул за 4:0 срещу Барселона в полуфинала
Коментари Харесай

Децата от Ливърпул били предварително инструктирани

Победният гол на Ливърпул за 4:0 против Барселона в полуфинала на Шампионската лига става известно никога не е плод единствено на инстинкт от страна на Трент Александър-Арнолд .

Момчетата, подаващи топките на „ Анфийлд”, са били авансово инструктирани да ги връщат доста бързо до най-близкия състезател в „ червено”. Причината за това е разбор на мача на „ Ноу Камп” (0:3). Специалистите на мърсисайдци са забелязали, че каталунците се престроявали за статичните положения доста постепенно и даже се мотаели и разсейвали в избрани моменти, до момента в който заемат местата си.

14-годишното момче, подало топката на Трент Александър-Арнолд, преди заветния гол, се трансформира в същинска звезда. Оукли Канониер, както и останалите деца от школата, са били инструктирани авансово от Карл Ланкастър да подават доста бързо топките, освен това по персоналното разпореждане на Юрген Клоп.

Анализаторите забелязали тази уязвимост в играта на Барселона и доста ловко се възползваха от нея в реванша – оптимално бързо осъществяване на всички статични положения, включвайки в заверата и децата с топките.

Критиците на Клоп скочиха: Има извоюван един-единствен край

Трент Александър-Арнолд съумя да залъже отбраната на каталунците, все едно няма да центрира, само че по-късно се върна и незабавно, откакто втората топка напусна терена, той стреля, с цел да може Дивок Ориги да се разпише за 4:0. Този гол изхвърли Барса от Шампионската лига, макар преимуществото им от 3 попадения от първия мач.

Любопитен факт е, че самият бранител на Ливърпул, извършил корнера, е бил момче, подаващо топките, точно на "Анфийлд ", освен това по време на провалянето от Челси, което в последна сметка им коства купата през сезон 2013-14.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР