Победителят в последните три издания на анкетата “Футболист на България”

...
Победителят в последните три издания на анкетата “Футболист на България”
Коментари Харесай

Попето: Рубин е точното място за мен, научих много нови неща само с три тренировки

Победителят в последните три издания на анкетата “Футболист на България” - Ивелин Попов, даде първото си изявление като състезател на Рубин (Казан). По-рано тази седмица първенецът на Русия със Спартак (Москва) мина чартърен в борещия се за оцеляването си в Премиер лигата отбор. Попето не съумя да откри общ език със старши треньора на московчани Масимо Карера и откакто взе присъединяване в единствено една контрола по време на подготвителния лагер, стана ясно, че място за него в съветската столица няма. Въпреки че имаше предложения от няколко клуба, един от водачите в националния тим на България избра да продължи кариерата си под управлението на Курбан Бердиев.

“Посрещнаха ме топло в Рубин. Направих три тренировки и изиграх едно полувреме в контролата с норвежкия Сарпсборг (0:1). Всичко доста ми харесва. Играя към този момент шест години в Русия, с някои от момчетата съм бил в един и същи тим. По принцип непознати лица в Рубин за мен няма. Много нови неща научих от старши треньора. Някои от тях се получиха в мача, други - не”, разяснява Попов пред съветския “Спорт Експрес”.

“Как се разделих със Спартак? Всичко стана доста бързо. В петък, 9 февруари, се завърнах от лагера с московчани. В неделя тимът се насочи на нов лагер в Сочи, а аз останах в Москва, с цел да договорим преотстъпването в Рубин. Генералният шеф на клуба - Сергей Родионов, ме предложения в кабинета си, пихме кафе, поговорихме. Пожелах на Спартак триумф. С някои от футболистите продължаваме да си пишем и да се чуваме. Родионов ми сподели, че такива неща се случват във футбола. Ще забележим през лятото какво ще се случи”, не бърза да прави проекти някогашният ас на Литекс.
Встречайте новичка, рубиновые!
Капитан сборной Болгарии Ивелин Попов будет защищать цвета #FCRK https://t.co/5FNmwLrTyC

Добро пожаловать!
Рхим итегез!
Добре пристигнал!
Welcome!#НашРубин pic.twitter.com/MIoJWPpRsv
— «Рубин» Казань (@fcrk) February 12, 2018 “Защо не съм приел офертата на Динамо (Москва)? Не ми се желае в този момент да разясня какви оферти от други тимове съм имал. Треньорът и управлението на Рубин се интересуваха от мен и аз реших, че това е най-хубавото място. С треньора на Спартак Масимо Карера не съм приказвал до момента. След лагера отпътувах за Дубай и се разминахме с него. С московчани взех присъединяване единствено в една инспекция, тъй че тази с Рубин беше едвам втората за мен тази зима. Постепенно ще набирам форма в контролните мачове. Смятам, че мястото, което понастоящем заема отборът, не дава отговор на класата му, тъй че би трябвало да се издигнем нагоре в класирането ", убеден е Попов.
Ivelin Popov déjà avec le FC Rubin.#FCRK #RubinKazan #Rubin #НашРубин #Spartak #SpartakMoscow @fcsm_official pic.twitter.com/7JxbWns6UN
— Rubin Kazan France (@FCRubinFRANCE) February 14, 2018 “С треньора Курбан Бердиев поговорихме. На 30 години съм и от 12 се занимавам професионално с футбол, само че единствено за три тренировки под негово управление научих толкоз нови неща. Ще играя там, където ми каже наставникът. Мога да играя зад нападателя и в полузащитата. Беше написано от доста медии, че по изискванията на наема Рубин би трябвало да заплати 3 милиона евро, в случай че ме пусне на 18 март против Спартак в шампионата. Трябва обаче да попитате двете управления за това, а не мен ", добави още българският национал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР