Победителят от "Евровизия" отпреди няколко години Кончита Вурст съобщи в

...
Победителят от "Евровизия" отпреди няколко години Кончита Вурст съобщи в
Коментари Харесай

Кончита Вурст призна за ХИВ

Победителят от "Евровизия " отпреди няколко години Кончита Вурст заяви в Инстаграм, че получава лекуване за ХИВ, написа "Дойче веле ".

29-годишният певец/ица изяснява, че не е възнамерявал да разгласи обществено диагнозата си, само че това се е случило поради закани от някогашен другар, написа "Монитор ".

"ХИВ положителен съм от доста години ", написа Вурст в профила си. "Това в действителност няма отношение към публиката, само че някогашен мой другар ме заплаши да разгласи тази персонална информация, а аз няма да дава на никого опцията да ме заплашва и да се пробва да въздейства върху живота ми поради това ", изяснява още Вурст.

"Надявам се да дам на други хора кураж и това да е още една стъпка против стигматизацията на хора, които поради своето държание или на други хора, са се заразили с ХИВ ", прибавя още.

Вурст, алтер егото на Том Нойвирт, нашумя откакто завоюва песенния конкурс "Евровизия " през 2014 година с песента " "Rise Like a Phoenix ".

Певецът успокоява публиката, че е в положително здраве като написа "Добре съм и по-здрав, мотимвиран и освободен отвсякога. Благодаря ви за поддръжката ".

Вурст би трябвало да води австрийските музикални награди "Амадеус " и работи над нов албум с Виенския симфоничен оркестър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР