Победителят на президентските избори в Украйна Володимир Зеленски даде да

...
Победителят на президентските избори в Украйна Володимир Зеленски даде да
Коментари Харесай

Зеленски призова Русия да върне на Украйна контрола върху всеки милиметър от границата й

Победителят на президентските избори в Украйна Володимир Зеленски даде да се разбере, че е допустимо да се търси компромис в връзките с Русия при изискване, че " бъде върнат " на Киев контролът върху границата му, съобщи ТАСС.

" След всяко " сбогом " наложително идва " добър ден ". Дълго мислих за " многото общо " сред Украйна и Русия. Реалността е, че от " общото " ни е останало единствено едно - държавната граница. 2295 километра и 400 метра " общо ", написа през днешния ден Зеленски на профила си във Facebook. Той прикани Русия да върне на Украйна контрола " върху всеки милиметър " от границата и акцентира, че единствено тогава двете страни ще могат да продължат да търсят " общото ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Зеленски сподели също, че възбраната за експорт на петролни артикули, опростяването на процедурата за издаване на съветски паспорти на жителите на част от Луганска и Донецка област, задържането на украински моряци след случая в Керченския пролив " нито на йота " не улесняват уреждането на противоречивите въпроси сред двете страни, заяви РИА Новости. Той означи, че такива връзки сигурно няма по какъв начин да бъдат наречени приятелски.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР