Победителят на планината, както още е известен шилажитът, подвига тялото

...
Победителят на планината, както още е известен шилажитът, подвига тялото
Коментари Харесай

Древните Го Нарекоха Божествената Сила! Лекува Рак, Диабет, Хемороиди И Безброй Други! На Силата Му Равно Няма! Под Носа Ни Е За Левчета!

Победителят на планината, както още е прочут шилажитът, подвига тялото и мозъка, зареждайки го с сила.

Неслучайно това естествено знамение е известно като индийската виагра.

Тези негови свойства се дължат на богатия му химичен състав. Лековитото мумио е източник на цели 84 минерала в йонната им форма, с помощта на които се ускоряват естествените процеси, протичащи в човешкия организъм.

По отношение на химичния си състав, мумиото няма аналог. То съдържа цели 30 макро- и микро детайла и 10 окиса на метали, измежду които пчелна отрова и витамини В1, В12 и Р. Тези субстанции благоприятстват синтеза на ДНК кафези.

Невероятните си лечебни качества шилажитът дължи на това, че той е бил част от дейните процеси в растителния свят, след което е минал в почвата. Мумиото в действителност е смола, отсрочена по скалите. Най-лековита е тази от Хималаите и Непал.

Незаменим лек е при ставни, бъбречни болести, наднормено тегло, кашлица, високо кръвно, главоболие, алергии, кожни проблеми (екземи, стрии). Доказани са изгодите му и за пациенти, страдащи от диабет.

Задължително е мумиото да се приема постоянно прясно приготвено. Най-добре е то да се разреди с чай, мляко или вода. Може да се употребява както вътрешно, по този начин и външно (бани или добавка към крем).

Какво е мумио

Не инцидентно мумио носи и имената „ кръв от планината “, „ скална сълза “ и „ вълшебната смола “. Всички те идват от вълшебните му лечебни сили и мястото където се добива. То се добива във високите скали, които са много мъчно налични за елементарния човек.

Може да се откри и по „ таваните “ на пещерите и по дребните пукнатини на скалите. Лека се разказва, като висулка, дървесна смола или жилест кристал. Лековитата смола има друг цвят, той е според от мястото където се намира. Има сребристо, кафяво, черно, червеникаво и ярко синьо мумио. То има лепкава маса и при досег с ръцете леко се разтяга, разтапя, поради топлината.

Миризмата му е много характерна, а усета му е едва горчив.

Химичен състав на мумио

Богатият химичен състав от разнообразни детайли прави смолата „ идеалното лекарство “ за съвсем всяка болка. В състава на мумиота са открити витамини измежду които са В1, Р167, В12, 10 окиса, 30 микро и макроелементи, етерични масла, 6 аминокиселини, смолоподобни субстанции, пчелна отрова и други.

Някои от детайлите, които показват химичния състав на мумиото са стронций, галий, исполин, цикроний, берилий, сребро, молибден, барий, желязо, ванадий, мед, силиций, алуминий, магнезий, никел, калций, натрий, манган, калий, барий, фосфор, мед и други.

Свойства и болести, които се лекуват с мумио

Свойствата, които има тази лечебна смола са доста, заради богатия химичен състав, който има. Те са тонизиращо, болкоуспокояващо, укрепващо, противовъзпалително, антитоксично и спомага за подкрепя за възобновяване на тъканите при регенерация.

Заболявания, при които можете да приложите сполучливо лекуване с мумио са язва, проблеми с далака, черния дроб, задържане на урина, отслабена функционалност на половата система, стрии, астма, хашимото, счупвания, туберкулоза, миома, тромбофлебит, хемороиди, ревматизъм, глаукома, ангина, диабет, екзема, рани, парадонтоза, плексит, хрема, ангина, заекване, кървене от носа, главоболие, гноясал отит, хемороиди и спомага при лекуването на подлия рак.

Лечение на разнообразни болести с мумио

Ще споделим с вас доста разнородни предписания със „ скалната сълза “ и се надяваме да сме потребни на доста хора.

1. Полипи в носа – в дребна чашка сипвате 7-8 супени лъжици вода. В нея разтваряте 10 грама от мумиото. Тази течност се употребява, като капки за нос. Капете по 2 капки по 2 или 3 пъти дневно в ноздрите.

2. Отоци и рани – вършат се компреси с разтвор от мумио. Той се подготвя, като в 100 мл вода се разтваря грама лековита смола. Компреса се сменя 2 пъти дневно.

Получихме и къс коментар от Facebook от Невена Босилкова, която удостоверява непоколебимия резултат на мумиото при лекуване на рани. Тя е оправила за два дни раните на собствен непосредствен, които са се получили вследствие на дълготрайно залежаване, с крем, наименуван тибетски еликсир.

Чели сме, че китайците преди време по този начин са работили, когато желаят да схванат дали едно мумио е хубаво или не: Те са чупели краката на едно младо пиле вечерта и са ги лекували с мумиото. Ако на другия ден или до края на седмицата краката на пилето са се оправяли и то е започвало още веднъж да тича по двора, значи мумиото е било хубаво.

Ние не се наемаме да кажем дали тази легенда или истина или не. Но мненията и отзвукът за мумиото, които идват, ни насочват към мисълта, че може би най-малко частично тя е истина!

3. Туберкулоза – още веднъж се подготвя разтвор от 10 супени лъжици вода и 2 грама от смолата. От готовият разтвор се пие единствено веднъж и то минимум 3 часа, откакто сте се навечеряли. Дозата за банкет е супена лъжица. Курсът на лекуване е 10 дни. Правите една отмора от 7 дни и след това при потребност повтаряте. Лечение свършва когато сте изцяло здрав.

4. Диабет – лекуването продължава тъкмо 25 дни, през които ще приемате разтвор от мумио. За тези 25 дни ще са ви нужни почти 70 грама лечебна смола. Започнете, като 17,5 грама от мумиото разтворите в 0,5 литра вода. Самият курс на лекуване е разграничен на 3 елементи. Първата част трае 10 дни, през които ще взимате от „ лекарството “ единствено един път дневно и то най-малко 30 минути преди да сте се наяли. Дозата за приема е равна на супена лъжица.

Втората част още веднъж е 10 дни. Тук обаче от разтвора ще започнете да приемате 3 пъти дневно, само че още веднъж преди да сте се наяли – към 30 минутки. Дозата тук също се трансформира и за един банкет тя е 1 1/2 супена лъжица. Третата част е с дълготрайност единствено от 5 дни, през които ще взимате 3 пъти дневно, само че дозата е 1 1/2 чаена лъжичка на банкет. Това лекуване с мумио ще понижи признаците на непрекъсната жадност, отмалялост и постоянно уриниране.

5. Хемороиди – с цел да се отървете от хемороидите би трябвало да приемате мумио вътрешно и да си приготвите мас за намазване със смолата. Разтворете 0,2 грама от скалната сълза в малко мляко и пиете. По една такава доза се пие заран вечер. Мехлема се прави от мумио и мед, като се съставките се смесват в съответствие 1:8 (мумио:мед). С него се намазва аналният отвор с дълбочина към 10 сантиметра. Приемате вътрешно 25 дни, вършиме 10 дневна отмора и възстановявате приема. Мазането се ползва 60 дни – 2 месеца, след това отмора 1 месец и още веднъж мазане 2 месеца.

6. Костно-туберкулозни процеси – разтворете в 3 супени лъжици прясно мляко мумио, колкото грахово зърно, а млякото е към 3 супени лъжици (съотношението, което се съблюдава е 20:1 – мляко:мумио). Пие се 2 пъти преди храна, като лекуването е с дълготрайност от 25 дни. Прави се отмора и курсът се повтаря.

7. Тромбофлебит – разтваря се мумио в мляко, съответствие 1:20 (мумиото е 0,3 грама, мляко – 3 супени лъжици). Взимат се 2 дози дневно 25 следващи дни. Прави се спиране от 10 дни и се възтановява лекуването при потребност.

8. Киселини и повръщане – изберете сами, в какво ще разтворите мумиото, като от него ви трябват единствено 0,2 грама. Може да употребявате мед, чай или мляко – супена лъжица. Взимате рано заран, още когато станете и вечер преди да си легнете за сън. 26 дни трае лекуването.

9. Проблеми със слуха и гноясал отит – смесват се масло и мумио – 10:1. (количеството на мумиото е 0,4 грама, масло – 1 1/2 лъжица). Консумира се заран и вечер на гладно.

10. Ангина – смучете, като бонбон 0,3 грама лечебна смола. Вкусът е леко горчив, само че ще ви помогне за успехите ангината. Смучете по 3 „ бонбона “ дневно.

11. Ревматизъм – 0,2 грама „ кръв от планината “ разтваряте в лъжица вода и изпивате преди сън. 10 дни прилагате лекуването, почивате още 10 и повтаряте курса още един път.

12. Миома – 10 супени лъжици вода се сипват в дребна чашка. В нея се разтваря 1 грам мумио. По супена лъжица взимате заран на гладно и вечер преди сън – 3 часа след вечерята. Пиете 10 дни, вършиме отмора от 5. За целият курс на лекуване са нужни 10 грама от смолата.

13. Рак – може да помогне доста при лекуване на подлото заболяване. За задачата в 100 мл вода разтворете 3 грама смола. С течността правете компреси. Междувременно пийте и всяка заран, наложително на гладно по 0,2 грама мумио, разперен в лъжичка вода.

14. Главоболие – 0,2 грама мумио се смесва с мляко – 3 супени лъжици. Взима се заран преди закуска и вечер преди сън. При настойчиво главоболие и мигрена лекуването е 25 дни

15. Възпаление на млечната жлеза – курсът на лекуване със „ скалната сълза “ има две елементи. Първата е 6 дни, през които ще 0,2 грама разтворени във вода – 3 супени лъжици. Взима се единствено по веднъж на гладно. Втората част стартира от 7 ден и приключва на 25-я. Взимат се по такива доза дневно, заран и вечер на гладно.

16. Безплодие и при двата пола – разтваря се 0,3 грама мумио в изцеден сок от моркови – 3 супени лъжици. Изпива се две дози, едната заран, а другата вечер, наложително на гладно. 28 дни трае курсът на лекуване.

17. Пародонтоза – разтваряте лечебната смола във вода, съответствие 1:20. Правите гаргара с течността 2-3 пъти за един ден.

18. Язва на стомаха и гастрит – тук приема на мумио се дефинира според от килограмите:

1. 70 кг – 0,2 грама мумио

2. 80 кг – 0,3 мумио

3. до 90 кг – 0,4 грама

4. над 90 кг – 0,5 грама мумио

Разреждате количеството мумио с вода или мляко, като спазвате пропорцията 1:20. Пие се по една доза 2 пъти – заран и вечер на гладно. Курсът на лекуване продължава 28 дни. Почива се 10 дни и се възвръща за още 28 дни.

Къде можем да намерим мумио

Мумио се предлага във всяка аптека, като можете хапчета или пакетчета по 20 грама лечебна смола.

При стрии.

Това планинско знамение е лек и при стрии. Благодарение на него дамите могат да се избавят вечно от тази злина. От неприятните белези, които се получават при разпъване на кожата (при бременност, внезапна смяна в теглото), не остава и диря.

Методът за премахването им благодарение на мумиото е елементарен, ефикасен и в същото време на ниска цена. Не се постанова да се подлагате на неприятни и скъпоструващи процедури в козметичните салони. Това, което е належащо да извършите, е да се снабдите с таблетки мумио.

Всеки ден след душ, мажете напуканата от стрии кожа с една-две таблетки от планинското знамение, авансово стрити и разтворени в лосион за тяло (няма значение какъв ще бъде той, значимото е да се абсорбиа бързо от кожата).

Два-три пъти седмично преди тази процедура, правете пилинг на проблематичните сектори с наслойка от кафе.

Процедурите би трябвало да се вършат, до момента в който не получите стремежи резултат.

Забележка: При стрии, които са от прекомерно дълбоки и остарели, резултатът е съкращаване на дълбочината и размера им, а не цялостно унищожаване.

Колкото по-млади са стриите Ви, толкоз по-високи са възможностите да ги заличите благодарение на този способ.

За коса.

Всяка жена мечтае за дълга и гъста коса, само че за жалост не към всяка дама природата е била благосклонна. Понякога даже и при тези, при които буйната грива е даденост, има интервал, в който тя не пораства и стартира да капе повече от естественото.Ако Вашата коса се намира в тъкмо подобен интервал или просто желаете да пораства по-бързо, пригответе си лосион с мумио. Разтворете няколко таблетки от планинската смола в петдесет мл вода и изсипете лосиона в шишенце с разпръсквач за по-лесна приложимост.

Впръскайте в корените на косата, масажирайте и останете по този начин най-малко час (още по-добре цяла нощ), след което отмийте.

Правете това два-три пъти седмично. Ефектът е видим след петата-шестата процедура – появяват се дребни косъмчета и броят на падащите косми понижава фрапантно. (beu.bg)

При акне.

При акне мумио е добре да се приема вътрешно и да се ползва външно върху възпалените кожни сектори. Разтворете три грама от живителната смола в 100 грама авансово преварена вода. Нанасяйте колкото е допустимо по-често върху изумените сектори.

С очистителна цел, шилажитът би трябвало да се приема по две таблетки на ден. В резултат от това кръвта се пречиства и кожата на лицето става по-чиста и свежа. Курсът би трябвало да продължи най-малко два-три месеца за постигането на трайни резултати.

За намаляване.

По два грама мумио дневно е изцяло задоволително за бързо намаляване. Може да го разтворите във вода, чай или мляко. „ Кръвта от планината “ подтиква процесите по изгаряне на мазнините.

Често срещан проблем при дамите, които отслабват, е отпущането на кожата, изключително в региона на бедрата, ханша и седалището. Д-р Екатерина Мариманова предлага скраб от кафе (утайка) с хидратиращ крем и няколко стрити таблетки мумио. Прави се всяка вечер. Това подсигурява стегната кожа без целулит и стрии.

При дискова херния.

Чудотворното мумио е лек и при дискова херния, като лекуването с него включва външен и вътрешен банкет.

Планинската смола (необходимо е топче с размера на грахово зърно) се разтваря в две лъжички вода. Това количество се приема двукратно за интервал от двадесет дни, след което лечебният курс се прекъсва за 10 дни. Повтаря се още веднъж, в случай че е належащо. Препоръчително е да се потрети, в случай че болката не отшумява.

Паралелно с вътрешния банкет, мъчителните сектори би трябвало да се масажират със същото количество смола, разтворена в алкохол.

При диабет.

Болните от диабет би трябвало да одобряват по 2хо,2 грама мумио, разтворено във вода или мляко. След 10 дни се прави пет дневна отмора. За целия курс са нужни към 10-12 грама от планинската смола, която би трябвало да се приема час преди закуската и вечерята.

Положителният резултат на този способ се показва в понижаване равнищата на кръвната захар и жаждата, която изпитват болните от диабет.

При псориазис.

При псориазис резултат дава съчетанието на вътрешен банкет на шилажит (два пъти по 0,2 грама) с бани (5%-ов разтвор). Може също по този начин да вършиме компреси с разтвора върху изумените сектори. Подобрението настава до двадесет и пет дни.

При целулит.

Предлагаме Ви неповторима рецепта за приготвянето на крем срещу целулит с чудотворната планинска смола. Смесете пет-шест таблетки от нея (счукани на прах) със 100 грама крем за деца или антицелулитен крем. Добавете двадесет капки от етерично масло от портокал и пет капки масло от канела.

Нанасяйте върху бедрата и седалището по два пъти дневно. Ефектът е забележим след първата седмица.

Приготвяйте крема в дребни количества, защото е кадърен за приложимост три-четири дни и по-късно наложително би трябвало да приготвите нов. (strumarelax.com)

При хемороиди.

Лечебен курс с мумио подсигурява отърваване от неприятните хемороиди в период от шест до осем месеца. Пациентът би трябвало да пие на гладно по два пъти дневно по 0,2 грама от планинското знамение в продължение на двадесет и пет дни. След десетдневна отмора, процедурата се повтаря за същия интервал.

По време на целия курс на лекуването се прави смазка на ануса (дълбочина 10 сантиметра) от примес мумио (една част)+мед (пет части).

Медът може да се замести с прасковено масло или пълномаслено краве масло. Приготвя се в същите пропорции и с изключение на за смазка се приема и вътрешно по лъжичка от нея преди закуска и вечеря.

От хемороидите може да се избавите и по още един метод. Болният би трябвало да сложи в ректума си свещ, приготвена от 0,8 грама от лековитата смола, разтворена в топло прясно мляко (половин чаена чаша). Към тази примес се прибавя брашно до приемането на консистенцията на твърдо тесто.

Паралелно с това болният приема по 0,2 грама от планинския лек във тип на хапче или разтвор. Подобрението настава след 10 дни. Почива се пет дни и по-късно се прави още един курс. (bairakslavei.blog.bg)

При хашимото.

Планинското знамение, което още се назовава илирийска смола, е незаместим лек за страдащите от хашимото. Д-р Михайлов предлага курс от 25 дни с 10 дневна отмора, включващ приема на две таблетки на ден мумио и Calcarea fluorica 9 CH.

От хомеопатичния медикамент се одобряват два пъти по три зрънца. Той оказва укрепващо влияние върху деликатната жлеза и контролира равнищата на създаваните хормони.

Паралелно с това е добре болният да приема и чай № 1, който може да бъде закупен от всяка аптека.

Българското мумийо.

През последните години все по-голяма известност придобива българското мумио. За разлика от това в Хималаите, то се добива от почвата в крайграничното селце Кушла, което се намира в непосредствена непосредственост до границата ни с Гърция.

По състав и лечебни свойства то не отстъпва на илирийската смола, добивана в Хималаите. Местните поданици на Кушла го употребяват като лек при счупвания на костите и други проблеми с костната система.

Може да го потърсите в аптеките или да пътувате до южното селце, с цел да си го набавите в натурален тип от там. (Една.бг)

Бяло мумийо.

Бялото мумио се добива от пещерите в Сибир, Монголия и Китай. Наричат още каменно масло, камъкът на безсмъртието или сълзите на планината. По състав не отстъпва на тъмното мумио. На богатото си минерално наличие той дължи свойството си да запълва минералния недостиг в организма.

Препоръчва при чернодробни и стомашни болести. Характерно за него е способността му да убива туморите в човешкия организъм, както и да лекува трофични и гнойни рани.

Не инцидентно каменнното масло (брашкун) е наричано храна на безсмъртните, защото изхвърля всички отрови от организма.

За кости.

Лековитото мумио оказва удобно въздействие върху костния уред, изключително при строшаване на костите. За да засилите регенеративните процеси и зарастването на счупената кост приемайте всеки ден по 0,4 грама от планинската смола (разделя се на два приема).

Вместо това може да приемате мумио (колкото пшенично зърно), разтворено в прясно мляко (три лъжици).

И в двата случая лекуването е с дълготрайност 25 дни. След 10 на ден спиране се повтаря още веднъж.

Странични резултати.

Лечението с илирийска смола се ползва от епохи и липсват изследвания по отношение на неговата клинична сигурност. Не се следят съществени нежелани странични резултати.

С цел минимизиране на риска от проявата им е належащо този естествен лек да се приема в посочените дози за съответния случай. (mumio.alle.bg)

С прополис или мед.

Ако усетът на планинската смола не Ви подхожда, може да добавите мед към нея. Комбинацията мумио+мед е ефикасна при астматична кашлица.

Към чаша мед се прибавя 0,2 грама мумио, сладостен корен на прахуляк (една дребна лъжичка), семена от анасон (две лъжички), ленено семе – авансово счукано (три лъжици). Всичко това се залива с литър вода и се оставя да престои 10 минути, след което се кипва.

Болният би трябвало да приема от чудотворния извлек по половин чаша, преди закуска и вечеря.

Лечението с мумио се съчетава сполучливо и с приема на прополис. Комбинацията се предлага на пациенти прекарали инсулт. Те би трябвало да одобряват след ставане от сън и преди лягане по една лъжичка от следната примес – пет грама шилажит, разперен в 3/4 чаша сок от алое.

В продължение на две седмици се приема това лекарство и по-късно приемът му се прекратява за същия интервал. По време на почивката пациентът би трябвало да приема по 20-30 капки прополис (три пъти на ден).

За да сведе до най-малко риска от още един инсулт, болният би трябвало да повтаря този курс два-три пъти годишно. (recepty.bg)

Тибетски еликсир с мумийо.

Тибетският еликсир с мумио е неповторимо мазило, което облекчава болката в следствие от ставни проблеми и разширени вени. Прилагайте го посредством масаж два пъти на ден за към месец. За поддържащ резултат се употребява един път на ден.

Мазилото е обогатено с етерични масла (евкалипт, бор, невен, коприва, здравец) и прополис. Богатият му състав обуславя неговото удобно влияние върху кожата. (bilki.bg)

Алтайско пречистено.

Алтайско пречистено мумио, с което може да снабдите от магазините за здравословни артикули, съдържа всички потребни субстанции, присъщи за планинското знамение. Опаковка от 20 грама е на цена 24 лв.. За един лековит курс са задоволителни към 10-15 грама. (zdravnitza.com)

Цена.

Цената на мумиото е към 8-10 лв. за 50 капсули. Четете деликатно етикетите преди да закупите този естествен лек. Следете дали е обозначено количеството смола, което се съдържа в продукта, както и мястото, от където е придобит.

На таблетки.

Мумио може да приемате под формата на таблетки. Те са по-удобни за банкет, защото грамажът им е еднакъв и не съществува риск от предозиране.

На крем.

Планинското знамение се предлага и в кремобразна консистенция (крем). Специалистите предлагат пастата пред останалите форми на мумиото, защото тя се предлага в херметически затворени пакети и към нея не са добавени консерванти и други химически сътрудници.

На прахуляк.

Планинската смола се предлага и под формата на прахуляк, само че това доста затруднява използването й за вътрешно приложение, защото съществува риск от банкет на доза в по-малки или в по-големи количества.

Прахообразната консистенция се предлага, когато лечебната смола се ползва външно.

При цистит.

Чудотворната смола е лек и при цистит. Приемайте на три елементи следната примес – пет мл мумио, разтворено в малко топла вода.

При високо кръвно.

Страдащите от високо кръвно би трябвало да одобряват преди лягане по една таблетка от планинското знамение, разтворено в четвърт чаша вода./ bgbilka.com
Tags: ОЩЕ ЕЛИКСИРИМЕХЛЕМИЛЕКОВЕАЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР