Победителят Мария Юрукова ще участва в лятната програма на Solvay

...
Победителят Мария Юрукова ще участва в лятната програма на Solvay
Коментари Харесай

Проект за рециклиране на стари тениски спечели "Иновация в действие"

Победителят Мария Юрукова ще взе участие в лятната стратегия на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел

© Солвей Соди Още по тематиката
Започна кандидатстването за академия " Иновация в деяние "

Общо 100 студенти и неотдавна приключили ще преминат образование по какъв начин се прави работещ новаторски план
22 ное 2017
Проект за запазване на пчелите е победител в " Иновация в деяние "

Общо 105 младежи се включиха в третото издание на самодейността на " Солвей Соди "
26 яну 2017 Идея за преработване на остарели тениски в прежда беше отличена с огромната премия в четвъртото издание на самодейността " Иновация в деяние ", която се провежда от " Солвей Соди " и главния й сътрудник " Аурубис България ". С плана си " Плети с тениска " Мария Юрукова завоюва присъединяване в лятната стратегия на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел през 2018 година

Настолна игра с български фолклорни претекстове се класира на второ място, а за първи път в историята на състезанието третото място си поделиха два плана – за мотивация и образование на човешки запаси посредством технологии за виртуална действителност и за интерактивен мобилен музей.

" Четири години оказваме помощ на младежите да развиват знанията и уменията си в региона на предприемачеството и нововъведенията. Вярваме, че тези иноватори ще са факторът, който ще движи обществото напред ", сподели Спирос Номикос, изпълнителен шеф на " Солвей Соди ". " Талантливите младежи, които поддържаме в този момент, са утрешните иноватори и бизнесмени на България ", разяснява и Анелия Димова, началник " Човешки запаси Югоизточна Европа " в " Аурубис България ".

Победителите

Класираният преди всичко план " Плети с тениска " цели да понижи текстилните боклуци. В рамките му Мария Юрукова събира остарели тениски, които преработва в прежда, като употребява забравена обичайната технология. От преждата тя прави интериорни аксесоари за дома и офиса като пуфове, възглавници и така нататък

Втората премия отиде при Неделина Паянева за настолната й игра с претекстове от български легенди, обичаи и фолклор, която с изключение на занимателен има и учебен темперамент. Играта може да се играе от 4 до 6 индивида, като всеки състезател заема ролята на дракон, кукер, фея или блатник. Паянева печели магистратура по нововъведения, предприемачество и финанси от Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси и The Business Institute.

Новите технологии са в основата на двата плана, които завоюваха третата премия – курс по иновационен мениджмънт, проведен от The Business Institute. Първият план е на Стефан Григоров, който е създал технология за образование на новопостъпили чиновници в дадена компания в неофициална конюнктура чрез виртуална действителност. Така те възприемат съществени умения, свързани с компанията, както и с позицията си.

Втората трета премия е за екипа на Калоян Николов, Любомира Костова и Иван Стоянов и плана им 3D Culture. Той съставлява интерактивен мобилен музей, в който изложбите се показват посредством миксирана и виртуална действителност. Така на процедура музеят отива при хората – в обществени пространства, учебни заведения и така нататък

Другите финалисти

Сред финалистите бяха и още два плана – 3D Masters на Даниел Липчев и " Целият свят в една стая " на Ярослав Девицкий. Проектът на Липчев е ориентиран към деца в институции и цели да усъвършенства изискванията на живот там, както и да даде на младежите композиция от житейски и професионални умения. Чрез него на институциите се дават 3D принтери, след което децата се образоват да работят с тях и да намират пазар на производството си онлайн и на разнообразни събития, като облагата се реинвестира назад в институцията.

Проектът на Девицкий още веднъж е ориентиран към деца – сред 6 и 12 години, и цели да ги запознае с благосъстоянието на култури, обичаи и метод на живот по света, като по този метод ги научи на приемливост. Той планува основаване на интерактивна стая, която всеки месец е обзаведена съгласно характерните характерности на дадена страна, и осъществяване на разнообразни занимания, които са присъщи за нея.

За самодейността

" Иновация в деяние " е самодейност на " Солвей Соди ", която се провежда от 2012 година През 2016 година към нея се причисли и " Аурубис България " като главен сътрудник. Инициативата има две етапи – академия, където участниците се учат да основават и развиват финансово устойчиви планове, и спортна част. За образованието могат да аплайват студенти и младежи, приключили през последните пет години. От тях за академията се избират 100 души. В спортната част могат да вземат участие и младежи, които не са минали образованието. От началото на самодейността до момента през академията са минали над 400 младежи с интерес към нововъведенията. В последния кръг присъединяване са взели над 170 младежи от България и чужбина.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР