Победителката в конкурса Евровизия от 2014 г. Кончита Вурст разкри,

...
Победителката в конкурса Евровизия от 2014 г. Кончита Вурст разкри,
Коментари Харесай

Кончита Вурст разкри, че е ХИВ позитивна

Победителката в състезанието " Евровизия " от 2014 година Кончита Вурст разкри, че е ХИВ-позитивна и се лекува от няколко години, съобщи Би Би Си. 29-годишната певица сподели, че в началото не е считала да афишира болестта си обществено, само че неин някогашен сътрудник я е заплашил, че ще го разгласи.

Няма да разреша на никого да ме заплашва и да оказва въздействие върху живота ми, написа тя в " Инстаграм ". " По-добре да го оповестя аз, в сравнение с различен човек. "

Вурст написа, че с помощта на постоянното лекуване вирусът е подтиснат до степен, че към този момент не може да бъде засечен в кръвта й и не може да се предава.

" Надявам се да вдъхна кураж на други, които живеят със същия вирус и да допринеса против стигматизацията на хората, които са били инфектирани поради личното си държание или това на други хора ", написа още певицата.

Кончита Вурст, псевдоним на австриеца Томас Нойвирт, стана интернационално известна с успеха си на " Евровизия " 2014 година Тя бе празник за ЛГБТ обществото в Европа, само че провокира й митингите на по-консервативни източни народи поради имиджа на Кончита, която носи по едно и също време брада, рокли и обувки на токчета.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР