Победителката в 79 състезания от Световната купа Линдзи Вон беше

...
Победителката в 79 състезания от Световната купа Линдзи Вон беше
Коментари Харесай

Вон изпусна победата в комбинацията в Ленцерхайде

Победителката в 79 надпревари от Световната купа Линдзи Вон беше покрай нов триумф, само че остана четвърта в отсрочената алпийска композиция от Сен Мориц в Ленцерхайде. Американката водеше след супергигантския слалом, само че направи разочароващ втори манш в слалома.

Вон беше единствената, която слезе под 1:12 минути в първия манш. Рекордьорката по победи измина трасето в скоростната дисциплинираност за 1:11,84 мин., като имаше преднина от 0,60 сек. пред Фредерика Бриньоне. Техничният слалом обаче затрудни Вон, която приключи на 1,88 сек. зад победителката Уенди Холденер.

Швейцарката не остави шансове на своите съпернички в коронната си дисциплинираност. Холденер записа първа победа за сезона, а преди близо две години тя още веднъж победи в комбинацията в Ленцерхайде.

Швейцарката финишира с общо време 2:01,18 мин. Втора на 1,55 сек. остана италианката Марта Басино, а трета приключи Ана Бучик с закъснение от 1,56 сек. Словенката беше 30-а след първия манш и се възползва оптимално от чистата писта във втория.

 Холденер се оправи най-бързо с техническото трасе в слалома
© Reuters

Холденер се оправи най-бързо с техническото трасе в слалома

Водач в общото класиране е Микаела Шифрин с 1477 точки. Далеч зад американката са Холденер и Виктория Регенсбург. Двете имат надлежно 686 и 634 точки.

В събота следва великански слалом, а в неделя слалом.

Инерхофер завоюва и втората подготовка в спускането в Гармиш

Кристоф Инерхофер даде поръчка за призово място в спускането в Гармиш-Партенкирхен в събота. Италианецът беше най-бърз във втората подготовка, а в четвъртък още веднъж изпревари всички.

Инерхофер ще опита да прекъсне петгодишната суша без победа в Световната купа. За последно той победи точно в немския курорт в спускането през 2013 година

Италианецът се намира в страхотна форма, като беше най-бърз и в тренировката на известната писта " Щрайф ". За негово страдание обаче той падна в спускането.

Програмата при мъжете в Гармиш-Партенкирхен включва втурване в събота и великански слалом в неделя.

В общото класиране шесткратният първенец Марсел Хиршер е първи с 1154 точки. Австриецът, който изравни достижението Херман Майер с 54-ата си победа в кариерата, има преднина от 172 пред Хенрик Кристоферсен и 488 пред Свиндал.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР