Победителката от маратона на Валенсия и двукратна световна шампионка в

...
Победителката от маратона на Валенсия и двукратна световна шампионка в
Коментари Харесай

Чепчирчир смята, че Кения трябва да я включи в олимпийския отбор за Токио

Победителката от маратона на Валенсия и двукратна международна шампионка в полумаратона Перес Джепчирчир счита, че заслужава място в тима на Кения за Олимпийските игри в Токио следващата година. Световната рекордьорка в полумаратона се надява, че ще бъде включена в отбора за Игрите под петте преплетени кръга.

" Целта ми е да тичам за Кения на Олимпийските игри идната година. Направих доста за страната си и считам, че това е единственият метод да ми се отплатят ", показа Джепчирчир от вкъщи си в Капсабет.

По-рано през месеца тя завоюва маратона на Валенсия с връх на трасето от 2:17:16 часа.

Кенийската атлетика разгласи преди време тима в маратона за Олимпиадата в Япония, като в него попаднаха международната рекордьорка Бригид Косгей (2:14:04), международната шампионка Рут Чепнгетич (2:17:08) и победителката от Лондонския маратон през 2018 година Вивиан Черуйот (2:18:31), а Валери Аябей (2:19:10) и бронзовата международна медалистка в полумаратона от 2014 година Сали Чепиего (2:21:06) бяха оповестени като запаси.

" Кенийската атлетическа федерация ме включи в тима за Световното състезание по полумаратон, където завоювах купата със международен връх, считам, че това би трябвало да се повтори на Олимпийските игри идната година. Целта ми за годината беше да тичам 2:17 на маратона на Берлин, което щеше да ми даде късмет за попадна в тима, само че за жалост това съревнование беше анулирано ", добави тя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР