Победителка в конкурса Мис македонско девойче“ за 2022 г. след

...
Победителка в конкурса Мис македонско девойче“ за 2022 г. след
Коментари Харесай

Плевенчанка грабна приза „Мис македонско девойче“ за 2022 г.

Победителка в състезанието „ Мис македонско девойче “ за 2022 година след оспорвана конкуренция стана Николет Стойчева от град Плевен, която сграбчи и сърцата, и наградата на публиката.

Нейни подгласнички са Станислава Анзова от град Гоце Делчев и Мадлен Петрова от град Плевен. 

Красотата на българката е като неповторимата природа на България – с тези думи председателката на Националната женска организация на Вътрешна македонска революционна организация доктор Султанка Петрова откри 17-ия конкурс за естествена хубост „ Мис македонско девойче 2022 “ в гр. Плевен. 

За повторно регионалната организация на Вътрешна македонска революционна организация – Плевен бе общителен хазаин на събитието.

Журито бе в състав: ръководител – доктор Султанка Петрова, ръководител на Националната женска организация на Вътрешна македонска революционна организация, и членове: Албена Балчева, координационен секретар на НЖО на Вътрешна македонска революционна организация, доктор Калин Поповски, регионален ръководител та на Вътрешна македонска революционна организация – Плевен, Павлинка Микова, ръководител на женската организация на Вътрешна македонска революционна организация – Плевен и общински консултант, и Снежана Стоева, ръководител на ЖО на Вътрешна македонска революционна организация – Гоце Делчев. 

Както всяка година състезанието се организира в три тура. На първия тур девойките се показаха в спортно-елегантно облекло – по този начин, както се обличат във всекидневието. На втория тур девойките дефилираха с национални носии от другите фолклорни области на България. Те бяха обезпечени от Вътрешна македонска революционна организация и отбор „ Гоце Делчев “. В третия тур претендентките за наградата „ Мис македонско девойче “ излязоха пред публиката и журито в публични тоалети.

Целта на състезанието е да се разпространява естествената хубост на българката и да се предизвикват младите към запазване на българските обичаи, полезности, еднаквост и просвета. 

Всички девойки, участнички в състезанието, бяха наградени и получиха дарове от Националната женска организация на Вътрешна македонска революционна организация. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР