Победителите за 2017 г. [Български дарителски форум] Още по темата

...
Победителите за 2017 г. [Български дарителски форум] Още по темата
Коментари Харесай

"Дънди прешъс металс", TELUS и "САП лабс България" са сред най-големите дарители

Победителите за 2017 година

[Български дарителски форум] Още по тематиката
Графика на деня: Даренията в България понижават
9 окт 2017
Наследството на Рокфелер в България

На благотворителната фондация на филантропската фамилия изискуем модернизирането на българското опазване на здравето
23 мар 2017
Най-големите корпоративни донори за 2016 година

Българският дарителски конгрес връчи премиите си за единадесета поредна година
28 ное 2016 " Дънди прешъс металс ", TELUS и " САП лабс България " бяха измежду наградените компании в състезанието за " Най-голям корпоративен донор " за 2017 година, проведен от Българския дарителски конгрес (БДФ). Съревнованието отличава сдруженията, които стабилно и транспарантно са подкрепяли значими за обществото начинания и дела.

Призовете се присъждат въз основата на направените от компаниите финансови и нефинансови вложения за миналата година, както и за положения от чиновниците им непринуден труд. В тазгодишното издание на самодейността участваха 48 компании, разпределени в осем категории, като измежду критериите, по които журито дефинира спечелилите в качествените категории, са и достолепията на обособените дарителски стратегии.

Във фокуса на формалната гала за 2017 година беше образованието – сфера, съсредоточила най-сериозни дарителски вложения последните години, показват уредниците. Домакин на събитието беше президентът Румен Радев, който връчи грамота на програмата на БДФ " Научи се да даряваш ".

" Дънди прешъс металс " е тазгодишният победител в количествената категория за " Най-голям размер финансови дарения ". За миналите 12 месеца добивното дружество от Челопеч е дарило 1.338 млн. лева Лидер по " Най-голям размер нефинансови дарения " за 2017 година е TELUS International Europe с дарени 148 хиляди лева под формата на артикули и материали. Аутсорсинг компанията печели премията и в категорията за " Най-щедър донор " – с дарени 2% от облагата си преди облагане.

За втора поредна година " САП лабс България " взима оценката за " Най-голям принос посредством непринуден труд на чиновниците ". Хората, работещи в едно от водещите софтуерни сдружения в страната, са осъществили 11 217 часа доброволчески действия в работното си време, като са взели участие в доброволчески начинания до 15 дни годишно.

Непроменени остават и спечелилите в две от качествените категории в състезанието – за втора поредна година " Ейвън козметикс – България " печели признанието за " Най-добра дарителска стратегия " с програмата си " От обич към живота – AVON против рака на гърдата ", а обществено виновната самодейност на " Нова броудкастинг груп " и фондация Reach for change " Промяната " остава " Най-устойчива дарителска стратегия " съгласно журито.

Призът за " Най-добра дарителска стратегия на малко и приблизително дружество " през 2017 година е за " Забавно лято, грижовна есен " на " Филип Морис България ". В категорията за " Най-сполучливо партньорство ", в която уредниците на състезанието отдават самопризнание на съдействието сред компании, неправителствени организации, обществени институции или медии при реализирането на благотворителни планове и действия в поддръжка на публични дела, победител тази година е партньорството сред Фондация " Работилница за цивилен начинания " и " Еврофутбол " за програмата " Спортни гении ".

По традиция, с изключение на премиите за бизнеса БДФ отличава и личностите с принос за развиването на дарителството в България. Тази година признанието е за финансиста и създател на фондация " Комунитас " Светослав Божилов – за подкрепяне на деца в неравностойно състояние и надарени възпитаници посредством програмата " 1000 стипендии ", за основаването и одобряването на Портал " Култура ", поддръжката за вестник " Култура " и списание " Християнство и просвета " и за издателската активност на фондацията, която за 10-годишната си история е вложила над 30 млн. лева в обществени, просветителни и културни проекти
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР