Победителите в традиционния фотоконкурс на Българската асоциация по водите бяха

...
Победителите в традиционния фотоконкурс на Българската асоциация по водите бяха
Коментари Харесай

МРРБ отличи победители във фотоконкурс на Българската асоциация по водите

Победителите в обичайния фотоконкурс на Българската асоциация по водите бяха отличени на гала в Университета за архитектура, строителство и геодезия.

Участие в събитието взе доцент доктор инж. Галя Бърдарска – консултант на министъра на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов.

Тази година тематиката на състезанието бе „ Влажните зони в България “. В конкуренцията участваха 66 фотографии. Интерпретациите, дело на професионални фотографи и фенове, натъртват на огромното значение на водата за съществуването на заобикалящата ни природа, скотски свят и хора.Доц. Бърдарска поздрави членовете на Българската асоциация по водите и участниците в състезанието и акцентира значимата роля на влажните зони в света за опазване на местообитанията на хиляди растителни и скотски типове. Съветникът на министъра на районното развиване и благоустройството акцентира ролята на индивида в опазването на влажните зони и подсети, че обществото би трябвало да поставя повече грижа, с цел да имаме и чисти източници на питейна вода.

Доц. Бърдарска бе част и от журито, определило спечелилите. Тя връчи премия на Вячеслав Попов, магистър по стопанска система и фотограф – член на Съюз на публицистите в България, чиято творба бе класирана на трето място от журито. Преди националното класиране, фотографията бе селектирана от доцент Бърдарска и специалисти на Министерство на регионалното развитие преди всичко.

С резолюция на Организация на обединените нации 2 февруари е разгласен за Световен ден на влажните зони. БАВ обърна особено внимание на тези екосистеми, с цел да припомня какъв брой скъп запас е водата както за живота и здравето на хората, по този начин и за съществуването на биоразнообразието на планетата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР