Победителите в регионалния финал на CESAwards 2017 [ABLE] Още по

...
Победителите в регионалния финал на CESAwards 2017 [ABLE] Още по
Коментари Харесай

Три български компании са сред регионалните победители в CESAwards 2017

Победителите в районния край на CESAwards 2017

[ABLE] Още по тематиката
Coursedot е " Стартираща компания на годината "

Дружеството получи премията на церемонията на Central European Startup Awards - България
27 сеп 2017
Над 30 български стартъпа са финалисти в CESAwards 2017

Публиката ще има опция да дефинира районните спечелили
10 авг 2017 Българската започваща компания Bee Smart Technologies, капиталовият фонд LAUNCHub Ventures и споделеното работно пространство Puzl CowOrKing са измежду спечелилите в районния край на четвъртото издание на европейската стартъп конкуренция Central European Startup Awards (CESAwards). Конкурсът се провежда от Асоциацията на българските водачи и бизнесмени (ABLE) като част от поредност събития в Централна и Източна Европа и отличава най-хубавите бизнеси от района в 12 категории. Победителите във всяка от от тях ще се състезават на световните финали в Китай през 2018 година

Технологичният стартъп Bee Smart Technologies, който създава система за наблюдаване, записване и анализиране на изискванията и качеството на живота в пчелните кошери, завоюва районната конкуренция за " Най-добър стартъп в региона Интернет на нещата ". Наградата на LAUNCHub Ventures е за " Инвеститор на годината ", а отворилото порти през 2015 година в София Puzl CowOrKing е отличено като " Най-добро споделено пространство " в района.

За най-хубава стратегия за развиване на започващи компании журито дефинира словенския ABC Accelerator.

" Най-добра започваща компания със обществена устременост " е румънската SoWat, която създава портативни системи за филтриране на вода посредством механични процеси и без потреблението на химикали. Всяка една от системите им може да набави задоволително питейна вода за 5000 души дневно при месечна цена от едвам 0.05 евро цена на човек.

В категорията " Най-добра започваща компания в областта на FinTech " завоюва австрийската Bitpanda, която поддържа цифрова платформа за търговия с разнообразни активи, в това число и криптовалути, с интегрирана услуга за онлайн портфейл.

Австрийско сдружение е притежател и на оценката за най-хубава започваща компания в областта на умните градове (Smart City) – пилотният план на Symvaro носи наименованието WATERLOO и има за цел да помогне на доставчиците на вода да провеждат по-добре активността си.

Призът за " Най-добра нова започваща компания " получава унгарската EVA Vision. Дружеството създава умни говорещи очила с вградена камера, предопределени за хора с нарушено зрение. Системата може да разпознава текст и обекти, както и да направлява притежателя си в градска среда.

За създател на годината журито дефинира Сара Кошлинска от Полша. Тя е основен изпълнителен шеф на fintech стартъпа Limitless, който създава мобилно приложение за микроинвестиции, ориентирано към финансови институции, които желаят да ангажират младежите от поколението на хилядолетието (т.нар. millennials).

Специалната премия на публиката, извоювана след онлайн избор с над 15 хиляди събрани гласа, е за полската Billon. Тя предлага услуга за конвертиране на кеш в цифрови пари, които по-късно могат да се трансферират сред самостоятелни консуматори или бизнеси без спомагателни транзакционни такси.

Основателят и основен механически шеф на Turbine AI Крищоф Жолт Салай (вляво) с премията за " Стартъп на годината "

[ABLE] Победителят на вечерта стана унгарската Turbine AI, която завоюва премиите в категориите за най-хубав стартъп в региона на изкуствения разсъдък (AI), за най-хубава започваща компания в областта на биотехнологиите и огромното отличие за " Стартъп на годината ". Разработваните от Turbine AI услуги оказват помощ за по-бързото и дейно осъществяване на лекуване на пациенти с ракови болести посредством комбинирането на най-точните модели на човешките кафези със характерни за туморите данни и потреблението на изкуствен интелект, който може да разбере по какъв начин терапиите трансформират държанието на клетките.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР