Победителите в първото издание на Kaufland IT Олимпиада бяха наградени

...
Победителите в първото издание на Kaufland IT Олимпиада бяха наградени
Коментари Харесай

Kaufland Service създаде интерактивна зала за идеи в гимназията по КТС в Правец


Победителите в първото издание на Kaufland IT Олимпиада бяха наградени на публична гала в Правец. Шестте възпитаници от тамошната Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи (КТС) могат да стартират своята кариера, като част от екипа на Kaufland Service след довеждане докрай на образованието си.

Финалистите в надпреварата са десетокласничката Роксана Колева, единадесетокласниците Мирослав Михайлов, Владимир Иванов и Деян Димитров и зрелостниците Радослав Стефанов и Радослав Илиев. Победителите от 12 клас получиха предложение за стаж в софтуерната компания, по време на който ще работят по действителни интернационалните планове благодарение на опитните експерти на Kaufland Service. На останалите четирима компанията обезпечава стипендии и самостоятелни ментори, благодарение на които ще имат опцията последователно да съчетават образованието си с практиката.

 Кадър от церемонията „ Щастливи сме, че първото издание на Kaufland IT Олимпиада реализира подобен триумф. За нас е доста мотивиращо, че имаме опцията да осигурим мощен старт в кариерата на бъдещите ИТ експерти. С такива млади гении Kaufland Service ще продължи да потвърждава, че България е един от най-успешните ИТ хъбове в Европа “, съобщи Михаил Петров, Главен финансов шеф на Kaufland България.

Участие в Oлимпиадата взеха 59 възпитаници от всички класове в професионалната гимназия. Те трябваше да се оправят с 5 задания, като показват логическо мислене и аналитичност, съществени програмни умения и дарба за абстракция и обектно-ориентирано програмиране. Учениците бяха оценени от Трифон Трифонов, шеф на Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи и екип от ИТ експерти на Kaufland Service. Критериите на журито бяха няколко – правилен резултат на програмата, спазени конвенции, вярно архитектурно решение и не на последно място грациозност на резултата.

Учениците бяха отличени по време на особено събитие за откриването на новата интерактивна зала за образования в гимназията, резултат от дълготрайното партньорство сред софтуерната компания и образователното заведение.

Тя е част от дълготрайно партньорство сред Професионалната гимназия по компютърни технологии и Kaufland Service и е проектирана напълно с концепцията да подтиква творчеството и мотивацията на учениците.

 Новата зала за хрумвания в гимназията по компютърни системи в Правец

„ В Kaufland Service влагаме доста в изискванията и развиването на екипа. С построяването на интерактивната зала в гимназията желаеме да създадем моста сред теорията и практиката още по-здрав “, съобщи Иван Георгиев, управител на Kaufland Service.

Част от партньорството са и отворените лекции на експертите от Kaufland Service, както и визити на възпитаници в компанията, с цел да придобият действителни усещания по какъв начин протича работния развой в динамичната и съвременна среда.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР