Победителите в Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и

...
Победителите в Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и
Коментари Харесай

Алианц с впечатляваща изложба на български таланти

Победителите в „ Национален конкурс Алианц България за живопис, статуя и графика “ бяха наградени на тържествена гала

В Съюза на българските художници (СБХ) бе открита финалната галерия от шестото издание на " Национален конкурс Алианц България за живопис, статуя и графика " под патронажа на Министерство на културата. На специфична гала бяха наградени и спечелилите от финалния кръг на състезанието, които демонстрираха безспорен гений и професионализъм. Изложбата с техни произведения ще се обитава в изложбения център на СБХ (ул. " Шипка " 6) до 15 ноември 2018 година Събитието бе намерено от Глория Димитрова, основен шеф Маркет мениджмънт на Алианц България, и Любен Генов, ръководител на СБХ.
И тази година журито е формирано от едни от най-утвърдените имена в българското изкуство – Любен Генов, проф. Чавдар Попов, Слава Иванова, Димо Колибаров и проф. Христо Харалампиев. Оценени бяха 210 произведения на 103-ма създатели.
Във финалния кръг на " Национален конкурс Алианц България за живопис, статуя и графика " огромната премия в категория " Живопис " получи Иван Милев за творбата си " Остров ". Цветослав Христов завоюва признанието за " Скулптура " с " Тя ", а Снежина Бисерова бе наградена в категория " Графика " за творбата си " Натура сакра IV ".
" Горди сме, че самодейността се трансформира в едно от най-престижните събития в културния календар на страната. Мисията на Алианц в целия свят е да поддържа тези, които се осмеляват да откриват нови светове и да подхващат стъпка към необятното. Вярваме, че светът ще бъде по-добро място, в случай че хората имат смелостта да израстват и да способстват за духовното развиване на обществото – сподели Глория Димитрова, основен шеф Маркет мениджмънт на Алианц България – Изключително признателни сме на всички художници от цялата страна за ентусиазма и постоянството, с които вземат участие в състезанието. "
" Вече 11 години си партнираме с Алианц България по този страховит план, посредством който предлагаме поле за изява на млади и надарени български художници. Поздравления на спечелилите – имаме вяра в гения и професионализма им и им желаем триумф " – сподели Любомир Генов, ръководител на Съюза на българските художници.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР