Победителите могат да разчитат на награден фонд от 15 000

...
Победителите могат да разчитат на награден фонд от 15 000
Коментари Харесай

Хакатон търси решения срещу кризата с коронавируса

Победителите могат да разчитат на награден фонд от 15 000 лева

Битката с ковид може да бъде извоювана, в случай че всички се борим дружно
(снимка: CC0 Public Domain)

Български бизнесмени сплотяват сили в битката против рецесията, подбудена от ковид. Технологиите и новаторските хрумвания в партньорство могат да оказват помощ на обществото да се оправи със обстановката.

Инициативата Power of BG приобщава към идеята надарени хора от бизнеса, филантропичните специалности и ИТ експерти, способни да предложат хрумвания и да осъществят планове за битка с рецесията и следствията й у нас. Това ще стане с онлайн хакатон под наслов „ Да хакнем рецесията в България ”, който цели да събере хрумвания от цялата страна и ще се реализира посредством платформите Slack и Zoom.

Състезанието стартира в петък, 27 март, от 18,00 ч., а финалите са на 29 март, оповестиха уредниците. Записването започва от през днешния ден на уеб страницата hackcrisis.bg, а всичко към самодейността може да се наблюдава във Фейсбук – тук.

Целта на хакатона е в границите на 48 часа да излъчи новаторски хрумвания и прототипи на системи. Най-добре справилите се тимове, които са подготвени да приложат плановете си на процедура, ще си поделят награден фонд от 15 000 лв..

И освен това – тимовете, които запретнат ръкави след уикенд хакатона, ще получат помощ от едни от най-успешните и новаторски бизнесмени в страната.

Темите, по които незабавно се търсят създадени концепции против ковид, са:

Участниците в хакатона в екипи от 2 до 6 души ще имат разполагаем 2 дни, с цел да разпрострат концепциите си. Те могат да бъдат от всяка социална и професионална сфера, като всички екипи ще се направляват от ментори, които са водещи бизнес водачи в своята област.

Сред менторите на плановете са създателите и бизнесмени Дарин Маджаров (Уча.се), Светлин Наков (SoftUni), Пресиян Каракостов (PhoneArena и PubGalaxy), Братя Куманови (Ник), Юлиян Бориславов (ICN.Bg), както и други бизнесмени от мрежата на „ Power of BG ” .

В неделя, 29 март, жури ще излъчи екипите-победители във всяка категория, които ще си разделят наградния фонд. Ще им бъде oсигурена и поддръжка да осъществят плановете си.



„ В България видяхме доста образци на бизнесмени, които пожелаха да бъдат в интерес на обществото и направиха безусловни дарения към лечебни заведения и хора в потребност. Нашата цел е да отидем още една стъпка напред и да намерим новаторски решения за финансовата и обществената рецесия, които ни чакат ”, показа Тодор Гигилев, създател на „ Power of BG ” u CEO на софтуерната компания Dreamix.

„ Организирането на хакатона събра съидейници от почтени български бизнеси, подготвени да поддържат интензивно най-хубавите хрумвания за разрешаване на проблеми от първостепенна значимост. България има голям капацитет. Нека работим всички дружно – всеки със своите познания, умения и опит, единствено по този начин ще успеем да се преборим с спешната обстановка като общество и да излезем спечелили ”, добави мениджърът.

Ако има добра вест в изискванията на естествено злополучие, тя е, че хората си сътрудничат. По целия свят се появява „ коронавирусна просвета ”, непринудено и креативен, с цел да се оправи с публичния боязън, рестриктивните мерки и изолацията. „ Битката с ковид може да бъде извоювана, единствено в случай че в нея се борим дружно ”, безапелационни са от „ Power of BG ”.

Хората от общността се стремят да популяризират полезности, свързани с  воденето на сполучлив бизнес, за смяна на света към по-добро, да оказват помощ и да развиват предприемачеството по този начин, че то да стане за образец и да стимулира.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР